ANNONS:

Recension av Ystad Saltsjöbad Spa

spa16

Jag har besökt några olika SPA sedan tjugoårsåldern och älskar verkligen att relaxa på SPA, dock har det blivit mycket mer sällan sedan barnen kom. Men nu är jag på g igen! 🙂

Ystad Saltsjöbad besökte jag för tredje gången i helgen. Det är stor skillnad från när jag var där första gången. Spaet har verkligen växt och utökats med fler relaxavdelningar och utomhuspooler. De har lyckats locka till sig många yngre också och det känns som ett modernt SPA.

Positivt
– Ystad Saltsjöbad ligger precis vid stranden med havsutsikt och det ger verkligen det lilla extra.
– Mycket god mat i restaurangen.
– Mysigt med varm pool utomhus med strandutsikt.
– Trevlig personal och alla är hjälpsamma och säger hej. Jag misstänker att de satsat på att utbilda personalen när det gäller kundbemötande.
– Lyxig minibar på rummet med bl. a. champagne och Valrona.
– Kunniga och seriösa terapeuter.

Negativt/mindre bra samt förslag till förbättringar
– Rummet var väldigt varm och kändes instängt under natten.
– Det fanns en champagnebar men ingen ingefärsshotbar eller annat mer hälsosamt.
– Jag skulle gärna se ett större utbud av lunch och mellanmålsalternativ i caféet. Fanns t. ex. bara en sorts smoothie och antingen lyxig räkmacka eller ceasarsallad att äta.
– Dålig information om vad SPA:et kunde erbjuda  – t. ex. var utomhuspoolerna fanns och champagnebaren på ovanvåningen missade vi första kvällen. En liten guide på rummet hade inte varit fel.
– Vi missade ett yogapass (det enda under fredag och lördag) – skulle önska att det fanns fler.
– Hade varit kul med inspirerande föreläsningar eller workshops i hälsa.
– Ystad Saltsjöbad har varit duktiga på att marknadsföra sig i bloggar och sociala medier men nyttjar inte sina spagäster som marknadsförare. Såg t. ex. inte en enda hashtag. De borde läsa min artikel Driv trafik från företagets fysiska plats till sociala medier. 😉

Kan jag tänka mig att komma hit igen? Ja, absolut! Det är ett mycket trevligt SPA som dessutom ligger här i Skåne. Har inte samma strikta kurortskänsla som t.ex. Varberg. När vi var i Varberg en vecka var det teer och juicer med spirulina som gällde, här är det vanligare med vin. Ungefär som på Tylösand. För folk som vill slappna av på SPA men inte vill ta steget fullt ut till en kurortsvistelse.

Mitt betyg: 8/10

Läs också mina två andra inlägg om Ystad Saltsjöbad Spa:
SPA dag 1: massage, räkmacka & relax
SPA dag 2: frukost & mer relax

Har du besökt Ystad Saltsjöbad? Vad tyckte du?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.