ANNONS:

Sälj! av Fredrik Eklund – en recension

fredrik eklund salj
Nu har jag läst klart boken Sälj! av Fredrik Eklund som är en framgångsrik fastighetsmäklare i New York. Faktum är att jag läste ut den för ett par veckor sedan. Den är helt klart inspirerande. Av titeln att döma är det lätt att tro att boken endast är för försäljare eller för de som vill bli, men den vänder sig till alla som vill få ut mer av livet. Grunden är att man först måste kunna sälja sig själv innan man kan sälja något annat, och även om man säljer någon produkt handlar det i slutändan om att man samtidigt säljer sig själv.

Boken är skriven med en humoristisk underton och Fredrik delar med sig både av misslyckanden och framgångar, vilket gör det hela mer intressant.  Det är så mycket mer inspirerande att läsa om en framgångsrik persons brokiga resa.

Jag gillar också att Fredrik tar upp det här med att se fräsch och välklädd ut. Precis som när man paketerar en produkt eller ett erbjudande för att få den eller det att sälja bättre, måste man självklart paketera sig själv också.

Även om jag gillar boken och förstår vad han vill säga, att vi säljer oss själva ständigt, kan jag inte helt förlita mig med tanken att jag ska vara säljande jämt och glida omkring i livet och behaga och göra mig till för otrevliga människor. Då är jag hellre “uppfostrande” mot de som jag tycker behandlar mig eller någon annan fel, och är faktiskt beredd att ta konsekvensen av att jag inte säljer något. Det kanske är en dum egenskap jag har, men jag är faktiskt stolt över att inte vända kappan efter vinden eller att linda in saker för att manipulera och få vad jag vill.

Jag tycker tipsen, råden och synsättet är bra, men kanske vissa råd inte riktigt funkar när man är förälder. Som det här med AV och PÅ. Som förälder är man PÅ hela tiden oavsett om man är hemma med barn eller jobbar. Fredrik ska snart få en dotter och då kommer han nog att märka att det går inte att påverka vissa saker när man har barn. Det kan t. ex. vara väldigt klurigt att planera sin tid. Jag är dock övertygad om att han löser det. 😉

Jag rekommenderar alla att läsa boken!

Har du läst boken – vad tyckte du?

6 Comments

 1. 3 June 2015 / 14:13

  Bra recension!
  Jag har boken, men har inte börjat läsa den ännu.

  • 3 June 2015 / 21:20

   Tack! Ska bli spännande att se vad du tycker om boken.

 2. 3 June 2015 / 17:48

  Hm nej jag håller med om det du skriver, men det är väl också den största skillnaden mellan vanliga Svenssons och Riktigt framgångsrika människor? Den där förmågan att alltid ha eld i baken. Sen funkar det inte i ett vanligt småbarnslivet men sådana människor lever ju inte vanliga liv, det är nannys och städhjälp osv.

  • 3 June 2015 / 21:20

   Ja kanske är det så, men jag tror många gånger att det är inställningen som avgör. Fast småbarnslivet går förstås inte att bortse ifrån, såvida man inte har nanny och städhjälp. 😉

 3. 4 June 2015 / 17:18

  Har inte läst boken än, ska definitivt göra det i sommar. Jag tycker helt klart att man inte ska vända kappan efter vinden, det är skrämmande när folk gör det. Det har hänt förr och det kan få stora negativa konsekvenser i samhället. Jag väljer hellre att ha kvar min ryggrad och hjärta än att sälja min själ för status och pengar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.