ANNONS:

Chiapudding – hur gör man?

chiapudding
Jag brukar tycka om att testa nya recept och rätter men har faktiskt inte testat chiapudding än. Tidningen Chic har låtit tio bloggare dela med sig av sina bästa recept, så nu måste jag få tummarna loss och testa.

Minsta gemensamma nämnare i recepten är att man blandar 2-3 msk chiafrön med 2 dl vätska och låter fröna svälla under natten. Chiafrön kan ta upp vatten många gånger sin egen vikt vilket nyttjas. Anledningen till att man vill göra chiapudding, förutom att det är gott får jag hoppas, är att de innehåller protein, fibrer och omega-3-fettsyror. Chia ska med andra ord vara väldigt nyttigt och hälsosamt.

Jag såg att Bodystore säljer Chiafrön här. Jag har ett presentkort att nyttja så jag tänker beställa chia, kokosolja och annat trevligt. Så jag är redo med lite fräscha saker efter julen. 😉

Har du testat Chipapudding och vad tyckte du i så fall? 

4 Comments

  1. 19 December 2014 / 10:32

    Har akdrig testat det, men är också nyfiken på det:)

  2. 20 December 2014 / 00:08

    Jag tycker Chiapudding är sådär, men älskar chiafrö. Det strör jag på gröten eller yoghuten på morgonen. På pannkakor och i rawfood bollar. Det kan också ersätta ägg i kakor om man blandar det i tex mjölk och låter det svälla till en gel. Som puddingen ungefär. Nu finns det dessutom att köpa på ICA. Läs boken “Born to run”. Det var den som gjorde chia så poppis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.