ANNONS:

Kransekager blev dagens julbak

kransekager
Testade att baka kransekager för första gången. Eller kransekäääääger, som jag väljer att säga för att det låter roligare. 🙂 De blev inte snygga men jag tror nog de går att äta.

Här är det väldigt enkla receptet för att få fram 15 st kransekager:

Grovriv 250 g mandelmassa och blanda med en äggvita. Värm upp blandningen i kastrull och tillsätt rivet citronskal efter smak. Rulla fram 5 cm-korvar och nyp till så de blir trekantiga (nåja..). När de svalnat helt dekorerar du med kristyr gjord på en äggvita med så mycket florsocker att att krämen blir riktigt tjock och fin. Jag hade ingen snitsig sprits till hands så jag använde en plastpåse med hål. Men självklart blir det snyggare med sprits eller färdig kristyr i tub. Jag körde på rustikt. 🙂

2 Comments

  1. 15 December 2014 / 23:19

    Oj, vad de ser goda ut. Jag är imponerad. Får jag tid, ska jag också göra sådana. //Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.