Grön ärtpuré med pepparrot och citron

middagartor
Till lunchen idag testade jag att göra grön ärtpuré till laxen och det blev väldigt gott. Hittade receptet i senaste tidningen Buffé. Ärtpuré är väldigt lätt att göra och går snabbt. Häll bara kokande vatten över frysta ärtor, häll bort vattnet och mixa, och smaksätt sedan med salt, pepparrot och lite citronsaft. Jag använde pepparrot på burk, fy på mig ;), men det blev riktigt gott. Nästa gång ska jag testa att ha det som enda tillbehör till någon vit fisk.

Tips! Vill man kan man ha skirat smör till, men det behövs inte eftersom purén är krämig i sig.

18 Comments

  1. 30 November 2014 / 22:09

    Aj aj aj så gott! Älskar lax och älskar ärtor! det här måste testas 🙂

  2. 30 November 2014 / 22:14

    Mums vad gott det där ser ut att vara 🙂

  3. 30 November 2014 / 22:42

    Ååå det låter gott. Blev så sugen på lax….Kram Anette

  4. 30 November 2014 / 22:50

    Det ser jättegott ut!

  5. 1 December 2014 / 08:07

    Vad gott det ser ut & buffé tidningen är verkligen bra med tips & inspiration.
    Mvh Anette Starby

  6. 1 December 2014 / 13:33

    Mums vad gott! 🙂

  7. 1 December 2014 / 15:54

    Det måste jag prova. Lät ju enkelt också och såg gott ut. Ha en fortsatt fin måndag. Kram Annika

    • 2 December 2014 / 23:11

      Kul när det både är enkelt och gott! Kram

  8. 1 December 2014 / 20:17

    Låter verkligen gott och enkelt, detta måste testas! Kul om även tvååringen kan gilla det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.