ANNONS:

Nya glasögon – hur gick det?

nyaglasogon
Bild från ett ljust provrum.

Igår hämtade jag ut mina nya glasögon som kommer från Skaga. Modellen heter Lotsi. Färgen är benämnd som guld i kollektionen men de går lite åt kopparhållet. När jag väl skulle beställa glasögon visade det sig att mina två val, Efva Attling och Vasuma, inte passade mina glas med maximalt prisma. De hade blivit ännu tjockare eftersom de bågarna var något bredare än dessa från Skaga.

Man ser inte själv så bra när man provar glasögon, men jag kände mig ändå trygg eftersom Synsam har garantin som gör att jag kan byta bågar om jag inte tycker de passar.

Jag tycker bågarna känns helt OK, men skulle såklart önskat att de var mer guldiga än kopparfärgade. Det är dock något jag lätt kan leva med. När jag satte mig i soffan igår kväll för att se det mycket intressanta programmet Dragons’ Den upptäcker jag att jag inte kan se texten. Oops! Fick ta fram mina gamla glasögon. Så nu måste jag byta glas för att öka på styrkan (mer minus).

Frågan är om jag ska behålla bågarna eller passa på att byta till guld – hur hade du gjort?

P.S. Jag har fått ett erbjudande från en annan optikerkedja att skaffa glasögon hos dem så det lär bli fler glasögon och mer provande i vilket fall. 😉 Tänker i så fall satsa på plastbågar som sticker ut lite mer.

6 Comments

 1. 21 October 2014 / 09:33

  Vad roligt att se. Jag tycker du passar jätte bra i dessa glasögon jätte fina! Jag har precis köpt nya också. Det vart ett par plastbågar men jag skulle gärna vilja hitta ett par pilotisar åt det guldiga hållet också :).

  • 22 October 2014 / 09:05

   Tack! Ja, det är kul att kunna byta! 🙂

 2. 22 October 2014 / 19:16

  Du är urtjusig i dem ☺️
  Det var av precis av samma anledning som jag inte kunde ha Attlings bågar, surt men det finns ju tack och lov så mycket snygga alternativ som dem du har på dig☺️

  • 23 October 2014 / 11:04

   Visst är det trist att inte kunna välja fritt.

 3. Åsa
  24 September 2015 / 18:24

  Jag undrar hur mkt prisma du har i dina glas? Har just beställt nya bågar, med prismaglas. Jag hade inget val, annat än att ha runda bågar.

  • 29 September 2015 / 23:25

   Jag har max d.v.s. 10 på varje glas. Du har visst fler val än runda, bara inte glasögonen är för breda. Vilken optiker sa så?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.