Recept på tårta med mandelbotten och chokladsmörkräm

icabuffe4

Här kommer receptet på tårtan jag bloggade om för ett par dagar sedan. Jag har fått det av Anette Roswall från Husmorsorna. Det blir två mindre tårtor som på bilden av det här receptet.

Tårtbottnar:
400 g riven mandelmassa
6 äggvitor
2 msk socker
2 msk maizenamjöl

Vispa äggvitor och socker nästan som till maräng och blanda ner riven mandelmassa och maizenamjöl. Fördela smeten som två rundlar på en plåt och baka i ugnen på 175 graders värme i 15 minuter. Låt kallna!

Chokladkräm:
6 äggulor
1 dl grädde
1 dl ljus muskavadosocker
6 msk kakao
150 g smör

Häll äggulor, socker, kakao och grädde i en kastrull och sjud försiktigt under ständig omrörning. Akta så det inte blir äggröra! När krämen är tjock tar du bort den från värmen och blandar du i bitar av smör. Låt krämen kallna.

Montering:
Mandelbottnar
Chokladkräm
Rostade mandelspån (finns att köpa färdigt)

Bred chokladkrämen på bottnarna och strö över mandelspån. Klart att servera!

2 Comments

  1. anna
    29 June 2014 / 21:23

    måste testas…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.