ANNONS:

Fråga till er som varit på färganalys eller färgrådgivning

fargens

Om du har varit på färganalys eller färgrådgivning hos en personlig stylist, vilket system använde han/hon? Det finns flera olika system med olika många kategorieroch jag skulle vilja checka av vilken som verkar vanligast. Så dela gärna med dig om vilken kategori du hamnade i. Och ni stylister får gärna också svara.

Tackar ödmjukast! 🙂

6 Comments

 1. Vivi
  31 January 2014 / 16:26

  I mitten av nittiotalet gjorde jag min färganalys. Hon gick efter de 4 årstiderna, där sommar och vinter var de med varm hudton som skulle klä sig kalla färger. Vår och höst tvärtom. Vidare ska jag som vinter klä mig i kalla starka färger, somrar i kalla bleka färger. Drottning silvia är tydligen vinter som jag är, vilket känns konstigt för vi har inte samma färger alls på hår och ögon. Min färganalys var ett spännande uppvaknande för mig. Jag håller med till fullo, tex ser jag död ut i beige. De andra färganalysmetoderna förvirrar mig. Jag tycker inte de verkar stämma. Som du tex som jag helt klart tycker har en kall hudton men du säger du är varm? Menar du då att du ska bära varmt? Men spännande är det.

  • 3 February 2014 / 21:29

   Jag är ljus och varm (mer gul än rosa i hudtonen) och då ska jag bära liknande färger som mina egna, alltså varma, för att få harmoni. Det verkar som om du är kall med mycket pigment och en vinter, och då passar du i kalla, klara färger. Visst är det skoj! 🙂

 2. Vera
  4 February 2014 / 01:01

  Jag har gjort en onlineanalys som jag tycker stämmer mycket bra. Har kollat på många exempel som presenteras på analytikerns hemsida och jag tycker att hon verkar mycket skicklig. Hon använder sig av något som kallas 4×4-systemet som är en vidareutveckling av 12-säsongerssystemet men vad det heter mer exakt minns jag inte. Spännande att du skriver om detta, verkar inte vara så stort intresse i Sverige men jag tror att det kan väckas. Vänligen Vera

  • 4 February 2014 / 13:57

   Jag tror Sverige kommer igång snart. 🙂

 3. Vera
  4 February 2014 / 01:10

  Glömde skriva att jag analyserades som en soft summer light = toned summer i 4×4 (16 seasons) systemet och jag känner mig mkt bekväm i de färgerna. Inget svart för mig nära ansiktet mer! Vera

 4. Helen
  6 February 2014 / 13:16

  Jag gjorde en analys förra året enligt de fyra årstiderna (Color Me Beautiful tror jag den heter). Jag visste redan att jag klädde bäst i kalla färger och var helt övertygad om att jag var en sommar, då jag är mörkblond och inte svart-, brun- eller gråhårig som vintrar oftast brukar vara. Stylisten menade dock att jag var en “kontrastrik” vinter – jag är blek med kraftiga, mörka ögonbryn och har ganska skarpblå ögon och djuprosa läppar. Så tydligen klär jag i svart och vitt även om jag avskyr den senare färgen. Dessvärre hade jag gjort mig av med nästan alla svarta kläder i min garderob, då jag som sagt trodde att jag var en sommar, haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.