Den perfekta lussekatten

20131116-084656.jpg

I senaste Buffé finns det en artikel om hur man får till den perfekta lussekatten. Icas provkök har testat olika tillvägagångssätt och ingredienser, t.ex. om det är bra eller dåligt att ha med kesella. Jag tror det är dags att börja skriva en jullista så att jag kan börja i god tid för att verkligen hinna njuta av julen.

6 Comments

  1. 16 November 2013 / 11:40

    Jullista it is! Precis så funderade jag och mammalediga bästisen igår över samma tidning. Vi är lediga året ut, så nu ska det julas som sjutton 🙂

  2. Camilla
    16 November 2013 / 17:25

    Det allra viktigaste med en lussekatt är att russin inte är blandade i degen och att de som är dekoration är löst nedtryckta så de lätt går att pilla bort 🙂
    Sen ska de vara luftiga o fluffiga

    • 17 November 2013 / 09:07

      Instämmer! Fy för russin som blandats in i degen. Då har man ingen koll på dem. 🙂

  3. 16 November 2013 / 21:36

    Tycker det är svårt med lussekatter. De brukar vara saftiga och fluffiga när de är alldeles nybakade men sen torkar de så fort. Tips på hur man undviker det?

    • 17 November 2013 / 09:06

      Jag tycker inte de håller saftigheten så länge när man bakar med kesella (men vad andra som säger tvärtom). Annars är mitt tips att bara ha de framme som ska ätas inom 10 timmar och frysa in resten.

Leave a Reply to Käthe Nilsson Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.