En läsarfråga om att mixa och matcha

 
Foto: Photostock.

Jag har en liten fråga till dig 🙂

Jag ska flytta till våren och ska redan nu börja rensa ut i garderoberna för att få plats med lite  mer nytt, men främst rensa ut gammalt som jag ändå inte använder. Jag gör det regelbundet (och lämnar till en lastbil som kör till vitryssland) men nu ska jag göra det i lite större omfattning tänkte jag. Mitt “klädproblem” är att jag har flera olika stilar vilket gör att garderoben ibland känns ganska rörig och  det resulterar i att jag ofta kombinerar samma kläder (och tröttnar då också snabbt på vissa plagg…). Har du nåt tips på hur man kan “tänka i nya banor” när det gäller de kläder man har? Hur man kan matcha olika stilar? Se utanför boxen – garderoben – liksom? 🙂 Just nu är jag mammaledig och jag ska inte rensa ut alla mina businesskläder, trots att jag inte använt dem på evigheter känns det som 😉 Mina stilar är flera; casual (hemma på helgen), sailor-preppy (mkt ränder, ballerina), sportig (converse), romantisk (odd molly-stuk), business (tajta kjolar, klänningar, kavaj (ofta till jeans dock))… salig blandning helt enkelt, beroende på humör och tillfälle :)) vore kul att höra hur du tänker när du matchar dina kläder! hälsningar Josefine

Vilken bra fråga! Jag känner igen mig själv och tror att många känner igen sig! Du verkar ha rensat ordentligt vilket är bra. För er som inte har rensat är tipset att ta bort allt som inte ser snyggt ut på dig,  inte används och känns obekvämt. Nästa steg är att börja sätta ihop olika outfits. Detta kan göras på olika sätt. Ett alternativ är följande:

1. Lägg fram en jacka, kavaj eller kofta på t.ex. sängen.
2. Lägg fram två underdelar som båda passar fint ihop med jackan/koftan. Det kan vara byxor, shorts eller kjol.
3. Lägg fram tre toppar som passar fint till jackan/koftan och underdelarna.
4. Ta fram skor, skärp och väska som passar till allt.
5. Ta fram några accessoarer som också passar till allt.
6. Lägg slutligen fram ett ytterplagg som matchar allt.

Nu har du fått fram en bra “kapsel” i garderoben som du kan mixa och matcha som du vill. Du kommer också att märka att du får nya idéer om hur plagg kan matchas under tiden du lägger fram kläder. Testa att ha med plagg från olika stilar för att få fram nya kombinationer. Jag kan lova dig att du kommer att hitta nya favoritkombinationer. Och, du kan ha flera olika kapslar i en garderob. Allt behöver inte passa med precis allt om du inte tvunget vill.

Lycka till! 🙂

2 Comments

  1. 17 October 2013 / 20:40

    Tack för ditt svar! Jag ska verkligen försöka ta tiden och lägga fram och försöka matcha och hitta nya kombinationer – det kommer jag tjäna på när jag står där och inte vet vad jag ska ha på mig eller vilken stil jag vill ha idag! jag känner ju att jag “är alla mina stilar” och vill fortfarande ha alla liksom :)) ha en fin kväll!

    • 17 October 2013 / 22:36

      Tack detsamma! 🙂 Kommer fler tips längre fram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.