För mycket aktiviteter

Idag var vi först på Funkykidz med två av barnen, sedan snabbt hem för mellanmål och därefter tennis med ett barn. Hela lördagförmiddagen gick alltså åt till aktiviteter för barnen. Då insåg jag att jag håller på att bli som alla andra föräldrar som ränner runt med barnen på olika aktiviteter, helst varje vardag så att inte middag kan ätas när den ska, och tror att det ska vara så.

Men så vill vi inte ha det! Nästa lördag är det en av de små som hänger med på Funkykidz för lite ensamtid med en förälder (och för att jag redan har betalt för två under en termin) och därefter får det andra barnet följa med på tennisen och titta där. Jag tror det blir lite mindre kaos då. Och så ångrar jag att jag anmälde dem till Funkykidz så tidigt, de är trots allt bara 2 år och 4 månader, och känns inte mogna för det plus att de inskolas på förskola just nu vilket är mer än tillräckligt för dem. Jag tror nästa höst hade varit perfekt.

Jag måste verkligen tänka mig för så att inte barnens aktiviteter styr hela vardagen. Och varför ska allt vara så uppstyrt i aktiviteter, förresten?

4 Comments

 1. Emma
  14 September 2013 / 19:59

  Tror du har rätt i att det kan vara klokt att ta det lite lugnt med aktiviteter. Min äldsta är fyra år och vi kommer vänta med aktiviteter, i första hand får det nog bli simskola. Vi känner att vi vill kunna ha lugn och ro tillsammans på helger och kvällar. 🙂

 2. 16 September 2013 / 07:16

  Hörde faktiskt för ett par dagar sen två pappor som stod och skröt med varandra om alla aktiviteter deras grabbar gick på och jag blev mörkrädd. Visst ska barn få prova på olika saker men att boka upp varje veckodag med träningar och matcher och tävlingar tror jag personligen inte att någon i familjen mår bra av i längden. För stressigt i dagens samhälle som det är redan 🙁
  Barn behöver kunna vara barn och leka! Det är nåt som verkar glömmas bort lätt när alla bokar upp barnens fritid för aktiviteter. Tids nog blir de lite större och kan själva bestämma på ett helt annat vis vad de vill göra och hur många dagar de vill bli “låsta”.
  Oj vad jag lät som en riktig moraltant men snälla föräldrar tänk på barnens bästa och vad som passar er familj bäst 😀
  KRAM ANNA

  • 16 September 2013 / 19:54

   Jag skriver under på allt! Du är inte gnällig alls! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.