Ska man inte matcha svart med färg?

Jag funderar lite kring att jag läst att vissa stylister påstår att man inte ska matcha svart med färg. Utan hellre matcha färg med färg. Är det något som du har stött på i dina utbildningar som du läser nu? Tack för en bra blogg!

Jag fick den här frågan av läsaren Petra alldeles nyss och vill lyfta frågan. Petra ställde frågan i inlägget där jag skriver att jag vill ha en kamelfärgad halsduk till min svarta kappa för att ha en färg närmast ansiktet som passar mig.

Ja, det är sant. Det optimala är att matcha färg med färg. Och att matcha svart med svart, andra basfärger eller mörka färger som t.ex. midnattsblått eller mörk plommon.

Om man har stor kontrast i sina egna färger, t.ex. mörkt hår och mycket ljus hud, så kan man matcha ljusare och mörkare färger med varandra. Och tvärtom, har man lite kontrast mellan hår, ögon och hud så bör man hålla sig till lite mindre kontrast mellan färgerna man bär för att skapa harmoni.

2 Comments

  1. 15 September 2013 / 18:08

    Jag gillar sånahär inlägg där du förklarar 🙂 jätteintressant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.