Min syn på Jan Marini

Den 14 maj i år började jag testa Jan Marini. Jag köpte det här startkitet hos Skincity för normal/kombinerad hud. Såg förresten att Skincity har 15% rabatt på Jan Marini just nu. Vid starten hade jag obalanserad hud med finnar som poppade upp. Efter en dag var den genast finare. Sedan poppade allt möjligt upp och efter 1-2 veckor var huden i balans.

Serumen tog slut efter redan en månad trots att jag var sparsam, så då köpte jag fullstorlekar av de båda serumen och rengöringen. Igår, efter två månader, tog serumen slut igen. Krämen från kitet varade ganska länge och när den tog slut börja jag använda en annan fuktkräm jag har. Jag har fortfarande massor av rengöring kvar så den är dryg.

1. Jag måste säga att Jan Marini fungerade fantastiskt bra för att få fason på min hud och särskilt förtjust blev jag i rengöringen och serumen, speciellt Bioclear Lotion som innehåller glykolsyra, salicylsyra och azelaicsyra.

2. Jag har tyckt att det varit ganska omständigt att behöva applicera två serum efter varandra, särskilt när det varit så stressigt att jag knappt hunnit få av sminket. Jan Marini är alltså för dig som gärna lägger ner tid på din hudvård.

3. Jag hud tålde förmodligen inte solskyddet, blev igentäppt, så jag fick använda annat. Det är viktigt att ha solskydd när man använder syror i hudvården.

4. En fördel är att samma produkter används morgon och kväll, så det behövs ingen speciell nattkräm.

5. Ansiktsvatten finns inte i sortimentet och det är något jag bara måste ha, så jag har använt ett från Decleor.

Nu står jag i valet och kvalet vilka av produkterna jag ska behålla till min hudvård, men det blir förmodligen rengöringen (även om den från mene&moy är minst lika bra men den från Jan Marini har praktisk pumpflaska vilket jag uppskattar när det ska gå snabbt) och Bioclear Lotion eftersom jag tror att det är den som förhindrar uppkomsten av finnar. Och så vill jag gå vidare med andra produkter för att förbättra just fastheten i huden. Just nu håller min hud på att “finna till sig” igen (väderomslag? för lite sömn?) så jag är lite osäker hur jag ska gå vidare.

Fråga gärna om du undrar något så ska jag försöka besvara! 🙂 Och om du har testat Jan Marini så vill jag, och säkert andra läsare, veta vad du tyckte. Det är alltid intressantare med flera källor.

Uppdaterat!
Glömde berätta att jag också testat specialrengöringen tillsammans med ansiktsmasken och är inte alls imponerad. Så köp inte Clean Zyme och Skin Zyme – den finns mycket bättre ansiktsmasker och peelingar aom dessutom är billigare.

10 Comments

 1. 17 August 2013 / 10:48

  Nä, det märket har jag inte testat. Det är härligt när man hittar något som man verkligen ser gör resultat. Kanske ska testa Jan Marini någon gång. Hoppas du får en fin lördag. Kram

 2. 17 August 2013 / 19:21

  Inget för mig alltså som bara använder vatten till mitt ansikte och mild två till sminket. Smörjer in gör jag med decubal knappt en gång i veckan. Fungerar toppen för mig. 🙂

  • 17 August 2013 / 20:40

   Du har tur som har så välfungerande hud. 🙂

 3. Emelie
  17 August 2013 / 20:06

  Tips på peeling för riktigt känslig hy?

  • 17 August 2013 / 20:41

   Japp! 🙂 På vilket sätt är den känslig – allergisk, känslig för syror eller för mekanisk peeling? Vilken effekt vill du ha?

 4. Maria
  17 August 2013 / 21:08

  Hej Käthe! Jag har testat så många olika produkter till min feta problem hud. Även Jan Marini! Har aldrig hittat något som klarat av att hålla min hud fin nån längre tid. Efter 1 timme är den glansig igen och den ser aldrig helt klar och fräsch ut. Så läste jag i en blogg om oil cleansing. Hur det faktiskt kan hjälpa fet och oren hud att rengöra med olja. Jag var extremt skeptisk men bestämde mig för att testa. Man tar ricin olja och blandar med annan olja, typ kokos eller olivolja. Ju mer fet och oren hud, ju mer ricin olja. Det är den som drar ut orenheterna mest effektivt. Massera in och låt sitta ca 1 min. Ta varmt vatten på en tvättlapp och lägg över ansiktet några gånger. Det varma vattnet löser upp oljan. Tvätta sen bort med hjälp av tvättlappen och varmt vatten. Detta har varit helt fantastiskt för min hud. Redan efter 1 gång blev det bättre. Jag har lagt tusentals kronor på hudvård. Så visade det sig att denna enkla och billiga rutin var det bästa för mig. Googla på oil cleansing om ni vill veta mer. Jag hittade ett bra inlägg här; http://wellnessmama.com/7569/oil-cleansing-for-naturally-perfect-skin/
  Tack för en bra blogg, jag gillar bilden på dig skatpt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.