En blekt blondins hjärta

blekt1

Fast en mer passande rubrik vore “En blekt blondins hår”. Jag fick nog av utväxten idag och blonderade den. Jag ska till frisören om en månad men kunde inte vänta, så jag tog överhåret så länge.

blekt2

Det brukar ta 1-2 veckor innan håret känns bra, för en pytteliten utväxt gör att det ser naturligare ut, men jag tycker ändå att det känns ganska OK så här en timme efter avslutad blondering. Jag använde Mood 100 Ultrablond med violett pigment i blonderingspulvret som fick sitta i ca 40 minuter och direkt efter en violett skumtoning från Goldwell som fick verka i en timme. I vanliga fall krävs det några omgångar med silverschampo för att få det OK, men jag tycker det max kräver en omgång nyansering till.

Jag har under det senaste året testat en hel del av blonderingarna som finns på marknaden och det här är en av de bättre. Bleker bra och innehåller violett pigment. Den enda nackdelen jag kan komma på är att en hel förpackning gick åt för att färga botten i mitt överhår. Skulle jag blondera hela håret så hade jag behövt två förpackningar.

8 Comments

 1. caroline
  25 July 2013 / 07:09

  fattar inte hur du lyckas färga hårbotten själv, jag måste ha hjälp annars lyckas jag troligtvis färga allt utom hårbotten 🙂
  gillar nya stilen på bloggen, snyggt 🙂

  • 25 July 2013 / 09:03

   Vad kul att du gillar det! 🙂 Det är inte så svårt framtill om man bara har pensel.

 2. Camilla
  25 July 2013 / 18:56

  Ser jättefint ut!

 3. Kattis
  27 July 2013 / 10:34

  Har också testat mood, men som du säger kräver mycket. den blir också smulig/kakig vilket gör att det kan bli fläckar. Ska nog pröva ngn som är mer rinnig.

  • 28 July 2013 / 22:32

   Ja, de andra är rinnigare! Men många av dessa har inte violett pigment tyvärr. Synd att man inte kan få allt.

 4. Nina
  20 April 2014 / 10:07

  Kan man använda mood för att färga bort svart hår ???för att jag har färgat mitt hår så att det blir jätte svart så kan nt jag färga till nått annat färg. jag har provat det med en annan märke så funkar det nt för mig alls..

  • 20 April 2014 / 22:48

   Det tror jag, men se upp för all blekning sliter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.