Min midsommar med tårtrecept och dryckestips

Vilken bra midsommar det blev! Underbart väder och god mat. De små barnen hann äta massor med smultron i trädgården (för första gången), åka brandbil, testa fiskedamm, dansa kring midsommarstången och dricka saft. Allt för första gången! Blomsterkrans var de dock mer tveksamma till så jag fick bära min själv. 😉

Efter midsommarfesten/brandkårsfesten somnade de minsta och vi vuxna kunde njuta av en midsommarfika helt sittandes. 😉 Tårtan blev faktiskt riktigt god och om jag skulle ändra något så kanske jag skulle strössla över rostade mandelflarn eller något liknande för lite crunch. Tyvärr glömde jag att ta med basilika och citronmeliss för dekoration.

Mazarinbotten: 300 g mandelmassa, 150 g smör och sedan i med 3 ägg (ett i taget) och några msk vetemjöl. Grädda i 175 grader C i 20 minuter. Bakas med fördel dagen innan.

Vanilj- och limemousse/smaksatt grädde: 3 dl vispgrädde vispas ganska fast. Rispa och dela en vaniljstång som får koka upp med lite grädde. Vispa tills det kokar så att fröna kommer ut. Vispa en äggula och florsocker efter smak och tycke och riv över lite limeskal. Vispa ner den varma grädden (men ta upp vaniljstången) i ägguleblandningen. Blanda försiktigt med den vispade grädden och ställ svalt inför montering/servering.

Marinera jordgubbar i lite lime. Precis innan servering lägger du på vanilj- och limegrädden och sedan på med jordgubbarna. Riv över vit choklad. Enkelt att göra och gott!

Och slutligen ett dryckestips från Kiviks. Jag fick hem en flaska Fläderblomsvin för test och tyckte att den kunde vara passande på midsommar. De som inte är förtjusta i vanliga starka viner blev eld och lågor och jag själv som kan dricka både och tyckte den var fräsch och trevlig att dricka. Sambon tyckte den var helt OK men inte mer. Mycket trevligt att den innehåller bara 0,5% EtOH.

3 Comments

  1. 23 June 2013 / 06:17

    Vad god tårtan ser ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.