Mat och stress

Mat är en stor passion för mig men jag hinner inte längre stå timmavis och laga mat på ett njutningsfullt sätt, utan snabbt ska det gå. När man alltid måste skynda sig att laga mat blir det mer trist och därför får jag ta till knep som gör att det går snabbare att laga mat. På lördagar t.ex. brukar vi storhandla. Medan vi packar in kokar eller ugnssteker jag någon grönsak och precis innan ätdags steker jag en bit kött och en rejäl skiva bröd. Sedan monterar jag allt och toppar med t.ex. grillad paprika och någon god färdigsås som t.ex. Créme Fraiche Sparris eller Lallerstedts Bearnaise. Lördagsgott och passar med ett glas rödvin också om man vill det.

Under semestern tänkte jag dock frigöra mer tid till matlagning så om en vecka kommer vi att få hem Linas matkasse speciellt för barnfamiljer. Många recept tycker jag är onödigt krångliga och det tar ofta lång tid att hacka en massa olika saker men jag tänkte köra det några veckor för att få nya matidéer och recept. Det är ju så lätt att halka in på samma maträtter när man inte hinner matfilosofera. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.