Läsarfråga: Torr så att det fjällar

Har en akutfråga, är kass på hudvård och det kan ju du! 46 år, supertorr hud över hela kroppen, framför allt ben och rygg men resten också. Mycket döda hudceller om man gnuggar, vill aldrig ta slut. Vanskött helt enkelt. Vill helrenovera! Har du några tips på tillvägagångssätt och produkter? Bodyscrub? Och en bra kroppslotion som inte kostar skjortan? Är Bodyshops grejer något att satsa på? Vad i så fall? Hur ofta?

Tack på förhand!

Vänliga hälsningar Eva-Lena, Västerås

Hej Eva-Lena! Låter jobbigt men det går att fixa. Man brukar peela/skrubba först och sedan smörja in men i ditt fall tror jag inte det är fel att först återfukta/olja in/återfetta innan du börjar skrubba. Mitt förslag är att du direkt efter dusch när du precis torkat dig med handduken smörjer in dig rikligt med en body butter. Du behöver en riktigt fet och jag föreslår Shea Body Butter från Body Shop (179 kr för en burk som räcker länge) eller någon annan body butter för torr hud. Testa Kicks egna märke annars som har billigare men bra produkter.

Dagen efter kan du börja peela hela kroppen i duschen för att sedan smörja med en body butter efteråt.

Peela 1-2 ggr per vecka och återfukta/återfetta efter varje dusch och vid behov under dagen. Efter bara några dagar borde du märka av stor skillnad.

Kombinera gärna med en oljebaserad duschkräm och håll dig ifrån löddrande duschkrämer och tvålar.

Hoppas detta hjälper och berätta gärna hur det går. Behöver din hud mer hjälp på traven kan man t.ex. grunda med olja och lägga på vaxbaserat efteråt eller kanske göra en kroppsinpackning hemma. Lycka till!

P.S. Länkar kommer, kan inte lägga in dem just nu då jag fick natta om här. Länkar på plats! 🙂

3 Comments

 1. Eva-Lena
  30 May 2013 / 12:06

  Hej igen!
  Tusen tack för att du svarade, du är verkligen kunnig. Det blir att åka och shoppa hudprodukter idag. Och sen följa dina råd!
  Eva-Lena

  • 3 June 2013 / 22:10

   Hur går det, funkade mina tips? Annars får du testa Ninas tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.