En månad efter frisörbesök

Idag är det en månad och två dagar sedan jag slingade håret. Då slingade jag bort utväxten med ljusa slingor och la i mörkare slingor i underhåret, samt fick en sandfärgad pastell. Eftersom underhåret är mörkare än innan så tycker jag att utväxten passar in något bättre nu än när det var ljusslingat och till viss del blonderat. Samtidigt kan jag tycka att det är jobbigt att det blir sådan utväxt efter bara en månad.

Jag trivs bra i färgen men funderar hur det hade blivit om jag tonat allt ljusbrunt (kallas kanske varmt mellanblont hos frisör?) och lagt i nya ljusa slingor på ett sådant sätt att det hade räckt att göra nya ljusa slingor ca var 3-4 månad och att själv ev. underhålla med ljusbrun toning i hårbotten. Det var längesedan jag hade mörkt men å andra sidan trivs jag bra i blont. Det är bara underhållet som är jobbigt.

Vilken frisyr/färg har ni och hur ofta går ni till frisören?

6 Comments

 1. Kattis
  23 April 2013 / 13:49

  Ditt hår ser väldigt fint ut, men håller med, mkt underhåll blir det. Hur funkar om du bara gör blonda slingor hemma? Blandas detta med din naturliga hårfärg så blir det naturligt, tycker jag. Å andra sidan har jag inte gråa hår att täcka. Om du har lite grått här och där skulle du kunna testa att köpa en toning som täcker grått och blanda en liten del av den ( hälla ut enl proportionerna i liten plastskål) och sedan blanda med balsam. Då späder du ut toningen och färgar de enstaka gråa/vita utan att resten blir så mörkt.

  Jag var hos frisören i höstas och det blev mörkblont ( alldeles för mörkt) med rödbrun i hårbotten och underhåret. Sen dess försöker jag få till det som jag vill ha det på egen hand och det blir bara bättre och bättre. Blir mkt mer nöjd av att färga själv än hos frisör ( har aldrig blivit missnöjd när jag gjort själv). Jag har fått till den nyans jag ville. Men det rödbruna ger fortfarande liten rand pga att röda pigment är så starka.

  Jag är inte frisör men jag testade själv toningsbalsamet för att jämna ut färgen på vissa ställen. Men testa i så fall på litet ställe först så att det inte blir tokigt!
  Lycka till!

 2. Magdalena
  23 April 2013 / 14:20

  Jag tonade och gjorde ljusa slingor i mitt hår i februari, nu har jag mörk brunt men redan efter 1 månad så började utväxten synas. Tror oxå att det påverkas mycket pga jag är gravid och håret växer som bara den. Klippte mig även i feb och gjort det igen för 2 veckor sen, hoppas kunna hinna med den innan bebisen kommer ut. Jag kör med kort page och får jag inte rätt på det med gravhormoner så blir jag gråt färdig…

 3. 23 April 2013 / 14:42

  Jag färgar mitt hår lite kopprigt mörkare blont med olika nyanser på slingorna. Till sommaren ska jag göra det lite ljusare. Detta gör jag hos frisören, vilket jag engentligen inte har råd med. Men jag är så petnoga med mitt hår att jag inte vågar färga själv. Jag önskar att jag vågade! Jag har väl tyvärr låtit mig skrämmas av all skräckpropaganda mot hemmafärg.

  Jag undviker att göra håret för ljust eller för kopprigt eftersom då blir utväxten alldeles för skarp. Jag går till frisörskan var 10:e vecka. Jag tycker bara det är mysigt att gå till frissan (hon är jättebra!), men som sagt svider det i min stackars plånbok…

 4. B-M
  23 April 2013 / 16:20

  Har tråkig mörkblond färg i mig själv,men ganska kraftigt hår i hygglig kvalitet. Brukaf göra ljusa slingor på våren, på hösten färgar jag tillbaks det till en mellanblond nyans, trivs bra med båda.

 5. 28 April 2013 / 20:31

  Jag går i princip aldrig till frisör numera – färgar själv och klipper av topparna nu som då (det är busenkelt att göra själv när man har så pass långt hår som jag) 🙂 Men man ska kanske inte vara perfektionist om man tänker toppa det själv, svårt att få det helt perfekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.