Sponsrat inlägg: Att klä sig rätt för bilresan

Om du ska ut på en långresa eller bara åka omkring och visa upp dig i din nya bil så kan det vara trevligt med en speciell outfit. Kläder som passar för bilkörning ska vara både snygga och praktiska.

Vi börjar med skorna som faktiskt är viktigare än vad man först kanske tror. Att köra bil i sandaler eller skor med för höga klackar är inget att rekommendera vare sig ur säkerhetssynpunkt eller bekvämlighet. Du riskerar att fastna med skorna vid pedalerna i sämsta fall och i bästa fall blir du snabbt trött i anklarna av den konstiga vinkeln. Det smartaste är att bära skor med låg klack som sitter ordentligt fast på foten exempelvis ett par snygga tygskor. Vill du sedan prompt ha klackarna då du stiger ur bilen så går det såklart snabbt att byta om man har dem med sig.

Bilhandskar är inte lika vanligt idag som det var förr, kanske för att greppet på bilarnas rattar är bättre nu samt att det inte blir kallt i bilen på vintern. Det är ändå en häftig detalj som visar både på en känsla för mode och ett genuint bilintresse. En Honda Accord som du kan se här blir genast mycket häftigare med en handskbeklädd hand som vilar på den nedvevade rutan.

Ytterligare en detalj som borde få en renässans är sjalen som vi alltid ser kvinnorna bära i gamla filmer. Speciellt i en öppen bil då den kan fladdra sådär romantiskt i vinden, samtidigt som den skyddar frisyren om man bär den på rätt sätt. Kombinerat med ett par svarta solglasögon värdiga Greta Garbo och den enklaste bilresan förvandlas till ett filmiskt äventyr.

Vare sig du väljer den tuffa stilen med bilhandskarna eller den romantiska sjalen så kommer du att passa in bakom ratten på de flesta bilar. Varför inte provköra en CRV hos Honda och känna efter vilken bilstil som passar dig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.