Att plugga en omgång till

Förmodligen blir det plugget igen till hösten! Om jag ska vara helt ärlig har jag redan anmält mig till några av vårens kurser och kommit in på minst en. Jag har anmält mig till sommarkurser också. När jag väl får för mig något vill jag inte vänta, det är lika bra att köra på. Ingen tid får spillas, tänker jag. Men har jag tid att plugga nu? Nej, det har jag verkligen inte, jag hinner knappt vara social, men jag får lösa det allt eftersom. Någon timme här eller där. Intensivplugga när jag kan. Till hösten kan jag lägga upp tiden på ett helt annat sätt i och med förskolestarten. Jag planerar som sagt då att plugga och blogga och ev. köra något samarbete/projekt genom mitt företag Spinn.

Det tog ett bra tag innan jag hade satt mig in i alla nya regler. Ett poäng är inte längre ett poäng utan 1,5 hp (per vecka) på högskolan. Examensregler har också ändrats och inom två år kan jag använda tidigare regler för att ta ut fler examina, om jag vill. Det finns mängder med distansutbildningar och jätteintressanta yrkeshögskoleutbildningar.

Jag har främst sökt kurser och utbildningar inom sociala medier, marknadsföring on-line, e-handel, apputveckling och webbprogrammering. Jag har också funderat på journalist som finns i Lund (jag har poäng sedan tidigare att ta av så jag hade blivit klar på ett och ett halvt år), webbredaktör som finns på distans och media- och kommunikation, men kommit fram till att det inte alls är säkert att det ger jobb. Nej, jag satsar på e-handel, shopping, appar, webben och sociala medier. Det är något jag mer eller mindre har sysslat med parallellt med kemistjobb, mammaledighet i två omgångar och som egen företagare under snart 15 år. Nu kör jag så det ryker och binder samman erfarenheter med lämpliga utbildningar/kurser.

Fler som har bytt inriktning och pluggat en andra omgång? Vill gärna höra era erfarenheter. 🙂

4 Comments

 1. /carina
  11 March 2013 / 22:00

  Bytt inrikning ja, pluggat en andra gång nej. Efter att ha jobbat som socionom i drygt femton år sadlade jag om och startade eget som svenskalärare i Hamburg. Nu har jag varit egen sedan 2003, på heltid sedan 2006. Jobbet förändras och utvecklas hela tiden och det är så spännande! Numera har jag två kollegor och jag trivs som fisken i vattnet. Titta gärna på vår hemsida http://www.svenskaintensiv.de

  • 11 March 2013 / 22:08

   Spännande att ändra inriktning! 🙂 Jag ska kika!

 2. Lotta
  15 March 2013 / 14:30

  Spännande att studera och lära sig nya saker – men jag måste verkligen tipsa dig om Yrkeshögskolan!
  Det finns massor av intressanta utbildningar och de innehåller LIA, lärande i arbete där man studerar ute på företag, ungefär som praktik.
  Man måste inte ta akademiska studier…
  Läs mer på yrkeshogskolan.se

  / Lotta

  • 15 March 2013 / 14:50

   Utbildningen jag vill gå finns just på en yrkeshögskola så jag håller verkligen med. 🙂 har sökt dit men också på högskolor och universitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.