Jag har varit på Ikea

Och vad har jag gjort där då? Jo, kollat in kök förstås. Det var första gången H 0ch C var där. De ville helst springa fritt hela tiden men jag tyckte de skulle sitta i vagnen också. 🙂 Köttbullarna var lika tråkiga som vanligt (men billiga – enda gången jag äter fabriksköttbullar) men jordgubbscheesecaken var god. Skulle inte handla något men lik väl försvann en 500-lapp på mjukisdjur, tavelramar, plastbestick och -tallrikar. Kunde lika gärna köpt bokhyllan jag snålade in på. Haha! Mammade hittade ljus, mjukisdjur och annat skoj.

Gillar fläkten och luckorna/skåpen. Detta kändes rätt i magen på en sekund.

Fin porslinvask! Är det opraktiskt? Glömde kolla vad det var för bänkskivor men funderar på att välja bort trä till förmån för mer lättskött material. I så fall får det bli svart eller brunmurrigt – det som passar bäst.

Men Gud, vilken trevlig vask! Kunde inte slita mina ögon från den, därav att jag missade att kolla bänkskivorna.

En till bild på vasken så ni inte missar den. 🙂

Ett trevligt litet kök. Jag vill dock ha andra knoppar/handtag.

Prislappen! Men det är väl utan silar och köksbord, eller? Ingår kakel och golv? Kollade inte det heller. Research av kök är verkligen min grej…not. Med vitvaror ca 60 000 kr. Ca 11 000 kr för att få det monterat och installerat. Då är vi uppe i 71 000 kr. Efter det tillkommer el och VVS samt rivning av vägg, lägga nytt golv i köket och slipa samt mörka ner det i vardagsrummet. Dags att ta in offerter.

Någon som har en aning om vad det kan kosta att riva en bärande betongvägg och snygga till efteråt?

4 Comments

 1. Anna
  8 February 2013 / 20:59

  Jättefint kök!!

  • 9 February 2013 / 16:08

   Visst är det! Gillar verkligen den här stilen.

 2. Ella
  9 February 2013 / 19:32

  Vi har porslinsvask från Ikea (den med bara en “ho”). Tycker den är jättefin, djup och bra. Den blir lite missfärgad då och då, nere där man ställer disk osv men det går lätt bort med lite klorin. Man ska veta att vasken kan gå sönder (spricka) om msn skulle tappa något hårt i den (och ha lite otur). Ikea har ett bra program där man kan rita upp köket och se vad det kostar. Skiljer ju en del beroende på vilken lucka man väljer. Vi valde bänkskivor i ek, de går att få i färdiga mått eller måttbeställda på Ikea men som du säger är de lite ömtåliga och kräver en del vård med inoljning osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.