Fixar med håret

20130110-095629.jpg

Jag ska göra en blondortvätt (måste googla mer bara) och sedan lägga i en silvertoning. Det tidigare blonderade håret ser nämligen lite smutsigt ut i färgen jämfört med det nyblonderade. Sedan ger jag mig nog på att klippa det värsta också. Vet inte när jag hinner iväg till frisören för en riktig klippning så jag hemmafixar så länge.

Någon som har blandat en blondortvätt och kan receptet? Jag tänkte bara ha det i någon minut.

2 Comments

  1. Pia
    10 January 2013 / 20:52

    Naturligtvis så är mitt råd att gå till en frisör, eftersom just uppljusning av håret är väldigt känsligt. Jag blandar så här. 1del blekning 1del väte (styrkan väljs efter kvalite och önskat resultat) 1del vatten och lite schampo (typ två enkronor till en portion) Undvik ca 5 cm närmast botten. Du är varmare där (kroppsvärmen) och då blir det partiet alldeles för ljust. Det ser alltid naturligare ut att ha botten ngt mörkare än längderna. Var försiktig ochlycka till. Just, ja..Tvätta håret först och handukstorka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.