Blandade julklappstips

Jag börjar med några blandade julklappstips som kan appliceras på bästa vännen såväl som föräldrar, sambo/make/fru och många fler. Ofta räcker det att komma in i rätt tänk för att komma på bra julklappar. Bäst är att skriva upp under hela året när du kommer på bra presenter till dina nära och kära.

1. Det är alltid trevligt att få julklappar som någon har lagt ner sin tid på, tycker jag. Kanske julgodis, stickat en halsduk, knåpat ihop ett eget kit med kakmix och formar och lagt i en snygg burk, gjort ett eget fotomontage, förstorat en speciell bild och ramat in o.s.v..

2. Man behöver inte alltid ge bort en sak, det kan lika gärna vara en tjänst också som t.ex. gå ut med hunden en gång per vecka under viss tid, passa barn o.s.v..

3. Ett tredje alternativ är att köpa en get eller annat som går till välgörande ändamål. Detta är jag inte så förtjust i personligen, inte enbart i alla fall. Jag tycker att man kan ge till välgörenhet i alla fall, utan att det ska ses som en julklapp för att visa upp hur politisk korrekt och vilken bra människa man är. Då kan man väl hellre säga att vi ger inte julklappar till varandra, vi köper getter istället. Fine!

4. Annat trevligt som är enkelt att fixa är trisslotter, tidningar med eller utan prenumeration, blomma (kanske egen julgrupp), fint anteckningsblock, strumpor (ja, faktiskt), skön pyjamas, kaffe/te, lyxiga ljus med eller utan doft, ljuvlig bodylotion, lyxig tvål, mjuka handdukar, biobiljetter eller andra biljetter, varma inneskor, vetekudde för att nämna några saker.

5. Tänk på att mycket reas efter jul, då kanske det är smartare att ge pengar eller presentkort. Varning dock för presentkort om det är små butiker som kanske kan gå i konkurs.

Vilka är era tips?

7 Comments

 1. Anna
  3 December 2012 / 23:50

  Skulle vara skoj om du kunde tipsa om lite snyggt killmode.. Mvh Anna

 2. Carro
  4 December 2012 / 05:18

  Jätte bra tips:)

 3. Carro
  4 December 2012 / 15:43

  Grattis på födelsedagen Käthe!

 4. Emmi
  6 December 2012 / 17:04

  Hej Kathe! Toppenbra julklappstips!Jag har för mig att du har en eller flera Odd Molly lovely knit-koftor. Jag ska köpa en och ha till jul och tänkte höra hur de är i storlekarna? Jag har strl 38 i vanliga fall och har blivit rekommenderad en strl 2. Hur är de i ärmarna? Korta? Sen är jag även i valet och kvalet mellan ull eller bomull. Har du några tips ang. detta? Tänkte nämligen beställa från internet, man kan ju alltid skicka tillbaka, men det är trevligast när det blir rätt direkt 🙂 Jättetacksam för svar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.