Så inspireras jag inför jul

20121114-230832.jpg

20121114-230841.jpg

Jag gillar verkligen julen – ljusen, lugnet, stressen (!), glöggen, risgrynsgröten, julbordet, julkakorna, pyntet, tindrande barnögon, julklappsspelet, julgranen och så vidare. Inspiration hittar jag från tidigare jular, andras jular, i Julboken från Bonniers som jag har sparat på sedan 90-talet och faktiskt i reklam, som den här bilden från IKEA. Sjukt fint med barrotade små julgranar i vaser. Vill ha, för att uttrycka mig som en modebloggare. 🙂

I år tänker jag satsa på barnvänligt pynt, mysigt snarare än pedantiskt städat (inte för att det har inträffat ;)), bakning, rött och lantligt i köket, pepparkakstvål i badrummet, vitt och krispigt i vardagsrummet och kanske en kitschig hörna någonstans, varför inte i hallen?

Fokus just nu är vita amaryllis (ska köpa två till imorgon), små granar/tallkvistar och att tvätta plädar och handdukar. I helgen är målet att börja pynta så försiktigt. Kanske att adventsstakarna åker upp redan då.

Och så ska jag boka in jullunch med bästa väninnan, vi snackar om det varje jul men det blir ofta inte av. Bara iväg ett par timmar, äta gott och snacka skit är kardemumma.

Vilka är era planer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.