Julig tapas

Jag kom på den lysande idén att ha julinspirerad tapas när jag fyller år. Perfekt att förbereda och fylla på efter hand som folk kan komma och börjar äta. Har ni förslag på något gått? Max en varm rätt, resten ska vara kallt eller rumstempererat. Det får gärna passa till glögg och rött vin. Och med jultema. Och är det något som går att göra innan och frysa in är det ännu bättre. 😉

Tänker högt: pizzabullar som fryses in obakade (om det går) och körs in i ugnen i omgångar, dadlar med bacon, kanapéer med skagenröra, gott pålägg från Ingelstad kalkon, nachochips + dipp, bröd, ost…Oj, det blir snarare buffé än färdiga smårätter. Hjälp!

1 Comment

  1. 8 November 2012 / 09:11

    Så gott det låter! Här kommer några småtips:
    – baconlindade torkade aprikoser (linda apriskoer i halva baconskivor, grädda varmt i ugn.) sjukt gott!
    – endivblad m ädelostkräm och tex en liten valnöt på krämen i “skeden”
    – pepparkarkor är gott med antingen ädelost el getost.
    – Smakkombinatnionen pepparkakaka-rökt lax-pepparrotskräm är också en vinnare.
    – ngt m saffran vore också kul, men där är fantastin slut just nu…

    Gud vad sugen jag blir själv! Det mesta ovan är ju sådant jag inte kunnat äta på nio månader 😉

Leave a Reply to kerstin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.