Julkalendrar till barnen med presenter varje dag


Tips! Lekmer har adventskalendrar från 199 kr.

Ni vet sådana kalendrar med presenter som man fixar själv? Inte nog med att själva kalendern ska förberedas och pysslas (utan barnen för de ska ju inte se vad som finns i), sedan ska 24 (!) presenter handlas per barn och därefter ska de slås in eller gömmas i fickor. Blir helt matt när jag tänker på det – jag vägrar. Stora sonen har fått en chokladkalender och andra år har han fått legokalender (bra med tema så att allt passar ihop och rimliga priser, ca 250 kr för alla tjugofyra luckor).

Nej, då lägger jag hellre tid på att pyssla och baka med barnen. Man kan t.ex. pyssla eller baka något varje adventssöndag.

Våga vägra, föräldrar. 🙂

4 Comments

 1. /carina
  7 November 2012 / 12:36

  Jag tycker att det är KUL att pilla med små onödiga och löjliga presenter som ingen människa behöver. Vi brukar aldrig köpa saker till barnen bara för att de ser något skoj som de gärna vill ha, så det är den gången om året jag kan frossa i örhängen, små tvålar i form av ännglar, hårspännen, pärlor och annat trams till dottern. Sonen är mer intresserad av …LEGO!

 2. 7 November 2012 / 15:14

  Jag har köpt sådana kalendrar till barnen de senaste åren. Den här gången blev det Lego Friends till dottern, Lego Star Wars till största pojken och Playmobil till minsta pojken. Dom älskar dessa kalendrar och för oss föräldrar är det ju jättesmidigt.

  Två jular gjorde vi egna kalendrar med 24 små paket var – det höll på att ta kål på mig. Allt jäkla letande och så inslagningen… Svindyrt blev det också!

  Själv skulle jag vilja ha en skönhets-kalender från Body Shop, men det kan jag glömma. Önskar att fler butiker hängde på med kalendrar till vuxna! Jag såg att dom hade en med smink i Ullared, så kanske H&M kunde göra en egen?

 3. M
  7 November 2012 / 17:33

  Jag pysslade med egen kalender när mina barn var mindre, men tröttnade. Det kändes som slöseri med så många paket hela december och sedan finalen på julafton. Sista året fick mina ( nu vuxna) tjejer öppna varannan dagoch det fungerar ju med tre barn oxå när de blir lite större! Jag gillar förvisso Lego kalendern men det finns barn som inte får några paket alls! Det är lätt att köpa till små barn men kraven ökar med åldern, det räcker inte med gulliga snoddar och klämmer till tonåringar!! M

 4. B-M
  8 November 2012 / 19:42

  Har aldrig pysslat kalendrar. Däremot älskar jag att baka pepparkakshus och lägger ner mycket tid och möda på det varje år. Var och en må nu pyssla med det han / hon gillar :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.