Vad som är nyttigt beror på vem man frågar, men de här innehåller inget vetemjöl vilket väl ses som onyttigt för de flesta i dag? Vitt vetemjöl är ju som socker och dessutom är det gluten i vetemjöl så dessa matmuffins funkar för glutenintoleranta då vetemjölet ersatts med kokos- och mandelmjöl. 1-2 funkar perfekt som mellanmål och mättar bra. Perfekta när man inte har tid att sitta ner och äta även om det är att föredra.
Matmuffins med västbottensost (recept från kokosmjölspaketet från Risenta), 6 st
3 ägg
1,25 dl kokosmjöl
3/4 dl mandelmjöl
1/2 dl psylliumfröskal (fiberhusk)
1 1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk créme fraiche
1 dl riven västerbottensost (finns färdigriven)
25 g smält smör
4 finhackade soltorkade tomater
Äggen vispas fluffigt. Torra ingredienser blandas i annan skål. I en tredje skål blandas ost, créme fraiche, soltorkade tomater och smält smör. Blanda i äggen och därefter de torra ingredienserna. Jag lade muffinsformar i en plåt och slapp därför att smörja formen. In i ugnen i 16-18 minuter i 175 grader C.
Mina tips! Nästa gång ska jag testa att byta ut smör mot kokosolja, creme fraiche mot kesella och att toppa med solrosfrön som rostas i ugnen samtidigt som muffinsen bakas i ugnen.