Recension av Baby Foot – fick jag lena bebisfötter?

 

Då har jag äntligen testat Baby Foot som så många andra bloggare lovprisar. Baby Foot går ut på att man stoppar ner fötterna i plastpåsar med gel som innehåller peelande fruktsyror. Gelen får verka på fötterna under två timmar innan den sköljs av. Efter några dagar till en vecka börjar fotsulan att fjälla och efter ett par veckor ska man ha fått babylena fötter.

Min bedömning: Det kändes bra under behandlingen och inte stickigt alls som syrapeeling kan göra i t.ex. ansiktet. När gelen har sköljts bort känns fötterna rena och fräscha, ungefär som efter en vanlig pedikyr. Efter ca fyra dagar började fotsulorna att fjälla. Först på “icke trampdyna” och därefter trampdyna. Jag tyckte det var ganska jobbigt med fjällandet, kändes ofräscht, och det tog två veckor innan det fjällat klart. Det jag gillar med traditionell pedikyr och manuell filning är att resultatet syns direkt, med Baby Foot får man vänta i flera veckor och kan inte visa fötterna. Baby Foot är alltså inget som kan göras på sommaren utan bäst är höst- och vintertid när strumpor används. Ett plus är att man inte filar t.ex. hålfoten men Baby Foot kommer åt denna hud också. Slutresultatet? Tyvärr tycker jag att traditionell pedikyr ger snäppet bättre resultat, jag kan dock tänka mig att upprepa behandlingen med Baby Foot en gång per år och under resten av tiden använda fil ibland och feta krämer. Men jag tycker helt klart att det är värt att testa en gång.

Inköpsställen: Baby Foot kostar ca 250 kr hos Eleven, Nelly och Myza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.