Tillvaron som blond

Jag börjar vänja mig! Idag blekte jag lite mer där bak, men lät underhåret vara som det är. Tycker det blir finast med lite skiftningar och att ha mörkare under. Det är fortfarande lite, lite gultonat i utväxten men det tar sig med silverschampo. Kanske jag lägger i en toning sen ändå, det får tiden utvisa.

Jag upplever det inte som jobbigt att trixa med håret, det känns bara kul att lära mig nya saker, det ligger i min nyfikna natur. Jag har aldrig blonderat själv innan, tidigare har jag färgat håret mörkblont, hasselnötsbrunt, ljusbrunt och mörkbrunt. Att färga lite mörkare är betydligt enklare. Men just nu vill jag vara blond och ska fortsätta trixa med nyansering för att få det lagom kallt men inte grått. Känns underbart att kunna fixa håret själv när jag känner för det och inte behöva störa sig på utväxten en månad efter slingning hos frisören.

Jag har märkt att det krävs mindre smink nu, en ljusbrun ögonpenna som jag tidigare tyckte var för ljus och ratade passar perfekt (den jag har på bilden) och min naturliga ögonbrynsfärg är helt perfekt så planen på att färga dem är som bortblåst.

Hemmaprodukterna för blekning som finns i affärerna verkar vara av sämre kvalitet än vad frisörerna har. Varför innehåller t.ex. inte alla hemmablekningar violett pigment? Det hade hjälpt till att dämpa det gula. Och varför finns det inte färdiga set med blekning och nyansering. Det finns så många saker som skulle kunna förbättras. Har hundra idéer! 🙂

4 Comments

 1. C
  16 September 2012 / 18:41

  Moods blondering är lila, jättebra – och billig!
  Älskar själv att fixa med håret. Brukar som sagt endast använda ljus färg, eller dessa omtalade “intensivtoningar”, men nu tycker jag att jag har fått en så fadd och lite dassig nyans.
  Blir sugen på att experimentera mer efter dina inlägg :-).

  • 16 September 2012 / 19:05

   Det var du som fick mig sugen! 🙂 Har du testat Loreal Glossy Blonds 1021? Vet du hur den blir på redan blonderat hår om man vill få det lite kallare? 🙂

 2. C
  17 September 2012 / 06:01

  Brukar använda 1021 och nyansen under, minns inte vad den har för nummer nu, på min utväxt (är blond i mig själv, bara fel nyans av blond). Den bleker flera steg så jag hade inte haft den på redan blonderat hår. Men det står ju att den funkar på slingor… Det kanske funkar till ditt gula. Det värsta som kan hända är väl att det går av eller så. Men det kan ju vara snyggt med page ;-).
  Goldwells Colorance är bra, den som heter “REF” är lila och till för blondiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.