Recension: Ansiktsbehandling Exuviance Classic


Foto: Ny, fräsch byggnad i Höllviken.

Idag nyttjade jag mitt presentkort som jag fick av Costumer via La Redoute efter ett erbjudande när jag lade en order där förra året. Jag valde att boka tid online (mycket smidigt!) på Exuviancekliniken i Höllviken. De finns i Malmö också, och startade upp i Höllviken i april. Jag har aldrig testat Exuviance, vad jag kan komma ihåg, och såg verkligen fram emot ansiktsbehandlingen.


Foto: Här låg jag av njöt i en timme av ansiktsbehandlingen Exuviance Classic strax innan lunch idag.

Exuviance är ett märke som bygger på syror – AHA närmare bestämt. Läste i broschyren jag fick att det är Exuviance som har patentet och att märken som t.ex. Md-formulation och Murad ” leasar” det. Det står också att Exuviance använder sig av nya generationens AHA; PHA som innehåller många OH-grupper och därmed tillför mycket fukt. Även känslig hud ska klara av produkter från Exuviance. Själv upplever jag att just syror i hudvård inte är ett problem för mig som har känslig men inte “allergisk” hud.

Jag fick en kopp kaffe när jag kom. En 20%-ig syra penslades på huden och efter ett visst antal minuter sprejades huden med en lösning som neutraliserade syran. Det slutade direkt att sticka i huden. Massage med serum och massagekräm var mycket behaglig och jag kände att cirkulationen ökade. Masken bestod av tyg som var indränkt i en vätska som bl.a. innehöll massor av fukt, eukalyptus och pepparmint. Den kylde kraftfullt men skönt, boostrade med fukt och stramade upp huden. Efter ansiktsbehandlingen fick jag lagt en lätt foundation och en flaska stilla mineralvatten. Ansiktsbehandlingen var mycket behaglig och kändes effektiv vilket är ett av mina grundkrav när jag går på ansiktsbehandling hos en hudterapeut. Jag fick med mig hem prover av ansiktsvatten, serum och foundation.

Så här på kvällen känner jag mig fortfarande slät och fin i huden. Inte ens direkt efter var jag rödflammig utan bara fuktbombad och uppstramad. Ansiktsbehandlingen Exuviance Classic är därför perfekt att göra samma dag inför en fest eller annat viktigt tillfälle när du vill se extra fräsch ut.

Om jag inte hade haft presentkortet hade jag fått betala 490 kr. Det finns också kurer att boka som kostar mellan 295 och 375 kr, att göra varje vecka under några veckor alternativt som uppfräschning då och då. Mitt tips är att välja en ansiktsbehandling där “guldmasken” ingår. Den är grym på att strama upp. Tyvärr går den inte att köpa och använda hemma, utan finns endast på salong. Attans. 🙂

Frågor?

2 Comments

 1. Pernilla
  16 October 2012 / 12:09

  Va kul att du fick en så positiv överaskning av Exuviance behandling.
  Jag har jobbat med dessa produkter i 11 år och jag måste säga att de är outstanding och själv blev jag av med min acne vid 34 års ålder då jag började använda Exuviance.
  Du gillar “guldmasken”, som egentligen heter Bionic Tonic Treatment, och den är härlig men finns inte som hemmaprodukt. Köp hem SkinRice Bionic Tonic. 36 pads i en burk och som du sveper över ansiktet och masserar in i huden innan du sätter på din dagkräm. Huden strålar! Och när du använder Exuviance så blir huden taight.
  Ha en bra dag!

 2. 10 February 2022 / 13:26

  Nu var det några år sedan men jag älskar Exuviance tack vare dig! Ett inlägg som förändrade min hy! Så tack så mycket <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.