Hur går det med håret mitt?

20120818-221041.jpg
Foto: Halvlek.

Idag hade jag i blonderingssprayen för andra gången. Visst blir det röda pigment men jag tror det kommer att bli kanonbra (om håret håller) efter ytterligare en till två appliceringar. Jag kommer sedan att avsluta med en violett skumtoning som ger kall färg (Soft Color i nyansen 10-V violet blonde). Så himla bra i så fall. Det är ju skillnad på att köpa en spray för 80 kr och att gå till frisören och punga ut med 1000 kr. Tack Louise för tipset!

Jag kommer inte att sluta att gå till frisören men istället för att gå varannan månad så kommer jag att gå var fjärde vilket innebär att jag sparar 3600 kr under ett helt år. Vad duktig jag känner mig. Jag är ju inte känd för att vara särskilt ekonomisk annars så det här året ska bli en intressant utmaning. 🙂 Har förresten upptäckt Smartbudget som jag använt i ca en månad nu.

8 Comments

 1. 18 August 2012 / 22:48

  Vad bra att det funkar! Och ja det blir lite gultoner men jag tycker silverschampo fixar till det bra. Jag tror jag använde mitt tre gånger. Budgetfix ibland och så tar man frissan ibland 🙂 Kram

 2. Anki
  19 August 2012 / 17:13

  Vad heter blonderingssprayen ni använder?

  • 26 August 2012 / 21:13

   SE under kategorin hårvård. Den heter Blond Spray S1.

 3. Frisör Marie
  20 August 2012 / 18:24

  Och då kommer jag med pekpinnen här….

  Talar av egen erfarenhet när jag jobbade i stan på en salong där.
  Håret på en kund som sa sig hade gamla slingor med utväxt, började koka när blekningen kom på.
  Så blekningen reagerade med sprayblond som hon hade använt. (Det kom fram då jag med andan i halsen drog bort henne till schamponeringen för att panik skölja!

  Så till er som använder sprayblond… Informera detta till er frisör och bespara denna en nära döden upplevelse! 😀

  Det kan gå bra, men lika väl kan håret brännas av!

  • C
   22 August 2012 / 19:30

   Körde mycket spray-blond för några år sedan men var aldrig riktigt nöjd med resultatet, gult och torrt hår.
   Färgar ännu min utväxt själv, finns inte en suck i världen att jag går till frissan för bottenfärgning MEN använder alltid den ljusa hårfärg som nu finns på marknaden i allsköns nyanser.
   Använder just nu Loreals casting, alltså intensivtoningen (som min frisör säger är “vanlig” färg och inte skonsammare, men jaja, frisörer kommer aldrig att vara nöjda med hemmafärgningar) i en av de ljusaste ask-kulörerna. Applicerar i hårbotten, väntar 20 min, och får en uppljusning som inte ser det minsta gul ut och dessutom tonar ut snyggare än vanlig blondering.
   Tips ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.