Tårt-ångest!!

20120608-113736.jpg

20120608-113749.jpg

20120608-113755.jpg

Tinade upp tårtbottnarna och fick till tre fina bottnar på varje. Vispade upp fluffet och det gick också bra. Så långt gick allt toppen. När jag sedan skulle börja fylla med hallonmousse så upptäckte jag att den blivit för stabbig så jag fick röra ut den med grädde. Tror den blev OK ändå. Sedan rann det vita chokladfluffet ut från tårtan vilket innebär att jag hade vispat för lite.

Tårtorna står inplastade i kylen och nu oroar jag mig för om de blir för torra. *haha* Själva smakerna med den söta fluffen och syrliga hallonmousse tror jag kommer att funka. Men jag har ingen känsla för, än, hur mycket fyllning som krävs för att det ska bli saftigt och gott. Imorgon kommer jag till det värsta – att spackla och få ett jämnt marispantäcke. Hujedamig!!

Men jag hinner inte tänka på det nu, har massor att förbereda till söndag, packa in presenter t.ex..

Fortsättning följer…..

1 Comment

 1. Christine
  8 June 2012 / 18:30

  Mitt Bästa tårttips (kommer från bagarfamilj) är att kavla marsipanen riktigt tunn innan du täcker tårtan, även om du köper färdigkavlad på rulle behöver den kavlas.
  Sen är det snyggt med MYCKET grädde på toppen, forma den gärna lite “toppig” för det rundar till sig när du lägger på marsipanlocket!
  Låter förresten supergott med hallon & chokladfluff!
  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.