Rakar ni er under armarna?

Lite kul att de orakade armhålorna i Melodifestivalen ha fått så mycket uppmärksamhet. Jag lägger mig inte i om andra har hår eller inte under armarna men själv vill jag raka mig av hygieniska själ – jag tycker det känns fräschare. Dock tycker jag att om det här med att inte raka sig har en feministisk underton så blir det bara fjantigt. Killar kan ju istället också börja raka sig under armarna och bli fräscha. 😉

Rakar du dig?

8 Comments

 1. 13 March 2012 / 14:14

  Ja det gör jag, också för att jag tycker det känns fräschare. Men jag rakar inte såå ofta. Inte varje dag. Speciellt inte under vintern. På sommarn blir det nog mycket oftare då jag har mycket toppar på mig.

 2. 13 March 2012 / 14:43

  Jag rakar mej sporadiskt, när jag vet det kommer synas eller när jag känner för det men störs egentligen av att ha lite hår under armarna. Inte luktar jag illa eller känner mej ofräsch för det heller 🙂 Vad som gör mej vansinnig är att det blir värsta lynchmobben då en kvinna har hår under armarna. Helt tokigt. Sen får man göra som man vill tycker jag. Det är varken fel att raka eller inte raka 🙂
  Är helt med dej på att män också kan raka sina armhålor om de nu tycker det är så himla ofräscht. Fattar inte varför det skulle vara fräschare på dem liksom? Snarare tvärtom 😉

 3. Carro
  13 March 2012 / 15:19

  Gör det både för att känna mig fräschare och för att JAG inte tycker att det är snyggt med hår under armarna. Men det är min åsikt, alla har rätt til sin egen.

 4. Elin
  13 March 2012 / 16:32

  Jag gör det, enklare med deo osv då. Jag har ytterst sällan kläder där det skulle synas, så nåt sånt syfte har jag inte. Bryr mig inte ett dugg om hur andra gör, men riktigt ledsamt att nån reagerar bara för att det är en tjej. Killars hårbuskar är väl värre då, mer hår där.

 5. 13 March 2012 / 22:01

  Det som orsakat så mycket rabalder är väl egentligen hånet och nätmobbingen som uppstod? (Har endast följt detta via Hanna Friden) Offentliga trådar där människor vräkte ur sig både det ena och det andra… Bara för att en människa valt att inte raka sig under armarna.

 6. vivi
  13 March 2012 / 22:35

  Jag rakar mig ibland men jag blir ofta “visten” (stavning?) om jag gör det för ofta. Håller med ovanstående om den omfattande mobbingen som uppstod. Det kanske var ett nyttigt uppvaknande för många av oss hur utspårat det snabbt kan bli på nätet? Men jag undrar om många som deltog i mobben inte är väldigt, väldigt unga? Har jag fel? Det känns som en mognadsfråga huruvida man orkar bry sig om vad folk gör med sina kroppar. Jag pallar då rakt inte bry mig. Men det gör det väl inte bättre för tjejen som blev utsatt.

 7. Karin
  14 March 2012 / 09:31

  Jag använder epilator. Mycket smidigt, behöver bara göra det en gång i veckan/varannan vecka, och det blir aldrig stickigt och kliigt. Jag tycker det ser fräschare ut utan hår. Killen använder trimmer och det uppskattar jag, gillar inte buskar som sticker ut på killar heller. Men orka störa sig på att någon på tv har hår under armarna gör jag inte.

 8. 15 March 2012 / 13:06

  Om jag vet att jag inte kommer visa armhålorna för nån de närmaste dagarna låter jag ofta bli att raka, för min hy kan bli lite irriterad om jag håller på och rakar så fort lite stubb sticker fram (vilket skulle bli nästan dagligen för min del). Men jag tycker det både ser och känns fräschare – om jag låter det växa fram ordentligt inbillar jag mig att jag börja både svettas och lukta mera 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.