Julstök

Griljerade skinkan i förmiddags. Köpte den färdigkokt. Någonstans måste man sätta gränsen om man vill hinna lite av varje. Mitt tips är att gegga in skorpmjöl i ägg- och senapsblandningen för att få till ett tjockt lager. Som smaksättning använde jag malda nejlikor och honung, ja, förutom dijonsenapen då.

Det gick snabbt att griljera skinkan och barnen var nöjda så jag fortsatte med köttbullar. Det är alltid en överraskning hur de blir. Jag får inte till en jämn kvalitet mellan gångerna om jag säger så. 😉 Den här gången blev de goda. Jag hade i oxfärs, grädde, mjölk, äggula, skorpmjöl, dijonsenap, kinesisk soja, salt, svartpeppar, kalvfond och malen kryddpeppar. Mumsiga på kvällsmackan!

När sambon kom hem kunde jag fortsätta med rödkålssalladen innehållande just rödkål, rödlök, äpple och morot med en dressing av olivolja, pressad citron, flytande honung och toppad med valnötter. Googlade receptet men minns inte var jag hittade det. Det fick bli kvällens middag tillsammans med julskinkan. Gjorde mycket så att vi har att ta av under helgen.

Och senare ikväll innan läggdags gjorde jag och stora sonen en klassisk nötkaka som bara måste finnas när Kalle Anka visas kl 15 på julafton.

Imorgon ska julgranen in och kläs. Jag hoppas hinna med marsipanfigurer med min förstfödde. Ser fram emot nästa år när det är tre barn som kan vara med och baka. 🙂

Tycker ni också att det är kul att julstöka?

2 Comments

  1. Jenny
    10 December 2011 / 00:05

    Åh skulle gärna vilja ha receptet på nötkakan

  2. 10 December 2011 / 01:43

    Gu va gott med rödkålen, måste äta det i veckan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.