Mustig köttfärssås

Det blir ofta “barnslig” köttfärssås här hemma, men ikväll gjorde jag två varianter. Det “vuxna” alternativet är smaksatt med salt, svartpeppar, vitlök, krossade tomater, oregano, gul lök, kalvfond, lagerblad, rödvin, tomatpuré, ketchup och socker i en salig röra. Tycker att jag fått till en ganska så mustig karaktär som jag hoppas blir god till morgondagens spagetti.

Jag har börjat laga mat på kvällen för jag har upptäckt att det blir stressigt att göra på dagen och jag måste äta minst var tredje timme annars dör jag av hunger så det är ett måste att det finns färdig mat när det är dags att äta.

Vad brukar ni smaksätta er köttfärssås med? Hoppas på många nya tips! 🙂

8 Comments

 1. 20 October 2011 / 21:17

  Jag/vi gör bara en variant och den påminner väldigt mycket om din vuxenvariant. Sonen har lärt sig att äta den. Gillar dock att ha mycket basilika i och ibland spexar jag till den med ett pyttelitet stänk kanel.

 2. 20 October 2011 / 21:42

  Gullök,vitlök,rödpaprika(krydda), cayenne, svartpepar,lite allkrydda & ibland även lite basilika. Starkt & gott blir det 🙂 , definitivt vuxenmat!

 3. elin, uppsala
  20 October 2011 / 22:12

  Ibland har jag lite sambal oelek eller basilika i.. Jag har oxå gjort nån gång med stjälkcelleri i som brukar stå med i recept som kallas “italiensk köttfärssås”. Där är det ofta rödvin i också. Morötter brukar jag riva i också, då kan man ta lite mindre köttfärs om man vill också.
  Färska skivade champinjoner. Köp lite parmesan och river över också…:)

 4. elin, uppsala
  20 October 2011 / 22:16

  Vad “roligt” att du också måste äta ofta. Jag behöver också äta var 3-4:e timme. Annars blir jag trött, snurrig i huvudet och i värsta fall får jag lätt ångest eller att jag plötsligen tycker allt bara är skit. Sen när jag fått mat klarnar allt sakta men säkert…
  Kan va rätt jobbigt när man umgås med folk som kan gå en hel dag på stan utan mat eller med folk som kan äta en stor påse godis istället för mat och klara sig flera timmar….kan va jobbigt att behöva förklara ibland också för såna som inte förstår,
  Men egentligen är det ju bara sunt och hälsosamt att äta regelbundet och ofta.

 5. 20 October 2011 / 22:36

  Lök, vitlök, oregano, basilika, lagerblad, tomatpure, salt/peppar/socker… på ett ungefär. Men jag gör ju alltid på quornfärs ; )

 6. 20 October 2011 / 23:36

  Låter ju jätte gott!
  Kramar i massor / Jane

 7. anna
  21 October 2011 / 11:19

  Mitt bästa tips är två till tre matskedar Worcestershiresås till ca 500 g köttfärs. Sen har jag alltid lite grädde i. Lök, vitlök, färsk oregano, färsk timjan, färsk basilika, tomatpure, hela skalade tomater, oxfond utan konseveringsmedel, stekta champinjoner färska givetvis, lite soya och sambal oelek. Kryddarmed mycket svartpeppar. Inget salt eller socker.

 8. Aggie
  23 October 2011 / 23:31

  Hade inget super recept. Men ett annat tips är att, så ofta det e möjligt att laga lite extra mat till kvällsmat. Vi har alltid matlåda till min sambo att ha med på jobbet och till mig och sonen som är hemma dagen efter. Så ibland om vi gör köttbullar tex gör vi en hel plåt köttbullar och fryser in. Då är det bara att koka pasta eller potatis till när det krisar, kväll som dag 🙂

  Väldigt tidsbesparande att bara behöva laga mat en gång per dag. Snart kommer ju barn numer två också, så då gäller det att va effektiv säg 😉

  Kramar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.