Mina Tradera-auktioner

Ikväll går mina Tradera-auktioner ut. Jag har inte hunnit ladda upp nya auktioner men det kommer efter att dessa har avslutats. Så småningom kommer det också auktioner som startar på 1 kr (fick kritik för detta) men jag hoppas att ni förstår att jag inte kan gå ner hur mycket som helst i pris när det gäller t.ex. Dagmar- och Odd Molly-plagg för då kan jag lika gärna behålla dem för det tar också tid att packa och skicka. Ska man ha 1 kr-auktioner så gäller det att ha mycket ute samtidigt och jag börjar som sagt så smått. 🙂

3 Comments

 1. Johanna
  20 October 2011 / 13:15

  Fast grejen med att lägga ut för en kr är ju att folk faktiskt tror att de blir billigare. Du kommer ju att komma upp i de summorna du la ut dem för nu ändå, men folk vill ju tro att de gör en bra affär. Lika väl som du.
  Det ÄR större chans att få högre pris om man börjar med lågt utrop. Simple as that. Pch du slipper betala massa dyra osåltavgifter till Tradera. Win-win.

 2. 20 October 2011 / 20:06

  Det finns ju grader så att säga. Jag lägger inte heller ut enkronas-auktioner, det har jag inte lust att sälja nåt för, men jag lägger ut dem för det absolut lägsta jag kan tänka mig att sälja det för. Jag har bland annat sålt Odd Molly och fått ut det jag velat ha när jag börjat lite lägre, om folk bara börjar att bjuda så är chansen stor att man får ut ett bra pris enligt min erfarenhet. Det är nog också simpel psykologi; om utgångspriset är lågt så hoppas man kunna göra ett fynd, men bara man börjat buda så är man liksom “Inne i karusellen” och chansen att man fortsätter är större.

  Dock så är det många som säger att märken som OM är svårsålda just nu. Jag tror att det hänger mycket på utropspriset, jag brukar gå in på liknande plagg som det jag ska sälja och se vad utgångspriset legat ¨på och hur många som bjuder….När det gäller just odd molly så är det flera butiker som redan nu rear med 20-30 % och då köper man hellre där då man har returrätt om plagget inte passar samt får ett helt nytt plagg. Det tror jag bidrar till att folk tycker att det är segt att sälja just nu.

  En t-shirt med utropspris 999 kronor skulle jag aldrig ens lägga ett bud på tyvärr, inte ens om jag hade koll på att jag sparar en del jmft med vad det kostar annars. Tyvärr tror jag som de andra att folk skräms av så höga utgångspriser. Men som sagt, man behöver ju inte börja på 1 krona för det…

 3. 20 October 2011 / 22:38

  Jag tror också att du får fler bud OCH mer pengar om du sätter ut för 1 krona.
  Jag la precis ut en molo overall för 1 kr, fick 510 kr (+62 kr frakt). Bara som ett exempel ; )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.