Snart lunch

Till lunch har jag svängt ihop en enkel sallad av tonfisk på burk, rödlök, tomat och haricoverts slungade i olja, honung och japansk soja. Till detta blir det äggklyftor. Stora sonen ska få korv och bröd.

Äter era barn all vuxenmat? Jag tyckte det var trams att göra speciell mat till barnen, innan jag fick barn själv. *haha* Hektor ser ut att kunna bli en allätare och det ser jag fram emot. 🙂 Chloé håller på att kräkas när hon får smakportioner av potatis så i eftermiddag ska vi prova havregröt.

Själv tyckte jag det var jobbigt på skollunchen då jag inte gillade ris, smör, mjölk, vatten m.m.. Jag gick törstig hela dagarna för att det inte var tillåtet med t.ex. juice. Och vad vann man på detta då? Inget! Jag drack inte vatten eller mjölk för det. Är dock väldigt glad över att jag lyckats lära mig att dricka mineralvatten i vuxen ålder och ser mig idag som en allätare. Mindre kräsen än medelpersonen faktiskt – jag äter kött, fisk, rå och stekt mat i en salig blandning. Älskar husmanskost, thai, gourmet, sushi, indiskt, vegetariskt och allt möjligt. Inälvsmat, keso och banan har jag dock fortfarande svårt för.

Äter ni allt?

7 Comments

 1. elin, uppsala
  15 October 2011 / 12:26

  Jag äter det mesta förutom leverpastej och annan inälvsmat, kaviar (men rom går bra), mortadella och halvfabrikatsköttbullar/hamburgare/pannbiffar….är även lite halvkräsen med kvalite och innehåll på korvar och skinka…lite rädd för fettsvål och brosk..:)
  Alla tre syskonen har ätit grönsaker och fisk enda sen vi var små och fortfarande nu..och det är jag glad för..:)

 2. 15 October 2011 / 12:35

  Ohh nej, det finns mycket som jag inte äter men min lille verkar bli som sin pappa utav att bedöma mängden mjölk han dricker 🙂

 3. 15 October 2011 / 14:02

  Mina barn åt allt när dom var små, förutom O som var allergisk mot ägg och nötter. Men allt utöver det ; )
  Nu äter S fortfarande det mesta, lite svårt med kött bara. O är lite svårare, men har ganska nyttig smak och älskar tex lax och broccoli ; ) men dricker varken läsk, juice eller saft, bara vanligt vatten.

  Själv åt jag inget förutom mackor med kaviar när jag var liten haha överlevde ändå ; )

 4. B-M
  15 October 2011 / 16:24

  Mina barn äter allt, men tonåringen har aldrig gillat choklad och chips!!!! Extremt nyttigt förstås att stå över detta men väcker alltid förvånade miner 🙂 .
  Själv har jag svårt för att dricka mjölk men det mesta annat får jag i mig….

 5. 15 October 2011 / 17:37

  Ja jag äter i stort sett allt. Fast jag avskyr gul stekt lök vilket folk envisas med att ha i maten. Så kontentan är att jag får svårt att äta ens de enklaste rätterna som köttfärsås och liknande. Som vuxen har jag ju fått lära mig att “tugga och svälja” om jag blir bjuden men jag har svårt att slappna av för jag tänker bara på löken. Vid ett tillfälle blev jag bjuden på lökpaj. Alltså torr pajdeg och en massa stekt lök… Jag höll på att svimma…

  Men för övrigt så äter jag alltfrån blodpudding till hummer:) Och målet är att min son ska lära sig att i alla fall smaka på allt. Än så länge gör han gärna det. Minns hur min mamma stod och lagade flera olika rätter- det vill jag verkligen inte!

 6. 15 October 2011 / 18:30

  Mina barn är “stora” nu och äter fortfarande inte allt som jag lagar. Ibland gör jag alternativ mat. Tycker inte att man ska behöva tycka om allt. Smaken är ju olika. Barn som vuxen.

  Skolmatsalen är ju ett problem eftersom de vill att man ska äta allt. Konstigt tycker jag.

 7. 15 October 2011 / 19:45

  Jag äter i stort sett allt med vissa undantag, tex inälvsmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.