Mina doptips!

Då ska jag försöka sammanfatta mina doptips medan jag kommer ihåg. Hoppas det kan inspirera inför någons dop.

Hektors dopklänning hade storebror också. Chloé fick en ny dopklänning av mamma och pappa. Den har en tjusig hätta också men den glömde vi att ta på i all hast. Namn samt datum ska sys på dopklänningarna av en snäll arbetskamrat till mamma.

Jag tycker det är snyggare med lite starkare rosa än blekrosa, som för övrigt inte passa Chloé så bra. Hon är helt enkelt snyggare i starkare rosa färger. Och ljust babyblått är egentligen inte så kul heller så vi valde mörkare blått vilket också passar Hektor bättre.

Delegera så att någon annan stryker dopklänningen och fäster band. Mamma hjälpte oss.

Om ni är på jakt efter fina dopklänningar som ev. ska gå i arv så har Petra jättefina och välgjorda dopklänningar. Vill man inte alls köpa så brukar det gå att låna av kyrkan.

Mina duktips är äkta dukar, att lägga ner tid på servettbrytning (mycket uppskattat av gästerna!) vilket är bra för det går att förbereda om kvällarna och att köra med enkla blomsterarrangemang. Jag valde starkrosa och limefärgade rosor i små värmeljusglas från Ikea. Det gröna är eukalyptus. Till barnbordet strödde jag guldiga änglar och annat guldpynt.

Vi beställde fat från Ingelstad kalkon med pastasallad och så bakade jag matmuffins med fetaost och soltorkade tomater.

Jag tycker att gräddtårtor kan vara ganska äckliga så jag föredrar mousse. Vi beställde goda tårtor från Mimmas med smak av både passionsfrukt och skogsbär. Vi serverade samtidigt choklad från kartong, spettekaka (som min moster fixat) och hembakade kakor; kanelbullar (min moster som fixat det med), kolakakor och drömmar i två färger. Kakor och viss mat går jättebra att baka veckorna innan och frysa in.

De fick så fina presenter!

Presenttips till er som ska önska till era barn eller som ska på dop; fina ljus, Adidas-skor inför när de ska börja gå, böcker som signerats, mjukisdjur, bestick, avgjutningsset, dopskedar, smycken och pengar.

Den här störtsköna boken, Pekboken för lite finare barn, var en av presenterna från min bästa väninna. Haha, den är så kul! 🙂

Andra doptips är att boka församlingshemmet för det var himla skönt att komma hem till ett rent hem (rena skämtet) men i alla fall till ett hem som inte behöver plockas på disk (vilken humor jag har..) men inget utöver den vanliga skiten så att säga. *haha*

Att förbereda allt som går att förbereda är också ett hett tips, t.e.x att baka och frysa in, vika servetter på kvällarna o.s.v..

Skulle jag ändra på något så skulle jag nog lagt mer tid på min egen styling (hann inte ens stoppa ner blusen snyggt) och få till ett familjefoto efter dopet, men alla drog åt olika håll och sedan hann vi inte med det.

Vilka är era doptips?

5 Comments

 1. 9 October 2011 / 20:48

  Det blev ju hur fint som helst!
  Bra jobbat Käthe……:)

  Kram

  Carina

 2. 9 October 2011 / 23:57

  Vilka härliga tårtor ! Och vilken fin dukning i rosa och blått.
  Den där boken för lite finare barn är ju helt otroligt rolig.
  Jag köpte den åt min mans systers barn…
  Kramar i massor finaste du / Jane

 3. Maria
  10 October 2011 / 09:11

  Åh tack för alla tips, jag sparar dem för om ett par månader är det vår tur med dop!

 4. 10 October 2011 / 11:29

  Vad fint allt ser ut! Bra tips på dop presenter. Lätt att köra fast på den. Ha en fin dag!

 5. 10 October 2011 / 15:58

  Den boken är ju så rolig =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.