Knaprig & seg äpplepaj

Här kommer receptet! Vet inte vilken tidning eller bok det kommer ifrån eftersom jag fick ett kopierat papper, men den heter Bittes Äppelpaj.

6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Smöra en form och lägg i tunt skivade äpplen. Smält smör och blanda alla övriga ingredienser däri. Lägg smeten ovanpå äppleskivorna. In i ugnen i 175 grader C i upp till 30 minuter.

Mina förslag på förändringar:
– Dubbla äpplemängden. Minst. För att äpplesmaken inte ska försvinna under det försvinnande goda täcket.
– Smöret kan minskas ned något utan problem. Det var väl tilltaget.
– Jag pudrade över kanel innan smeten lades på. Ingen äpplekaka eller -paj utan kanel. 🙂

7 Comments

  1. Helen
    1 September 2011 / 19:17

    Jag minskar på sockret med en halv dl, trots att jag tar syrliga äpplen och som du säjer, mer äpplen.
    Receptet är från Buffe´, ett par år gammalt.

  2. 1 September 2011 / 19:55

    Men hjälp så gott! Måste göra så fort min arm är frisk igen!

  3. 1 September 2011 / 22:04

    Äppelpaj alltså, det är grejer det 🙂

  4. 2 September 2011 / 17:11

    Mums, ska nog gå på dina förbättringar där också

  5. 4 September 2011 / 09:38

    Mmmm den var smaskig! Ökade på äppelmängden och tog även kanel.

Leave a Reply to Helen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.