Här kommer receptet! Vet inte vilken tidning eller bok det kommer ifrån eftersom jag fick ett kopierat papper, men den heter Bittes Äppelpaj.
6 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Smöra en form och lägg i tunt skivade äpplen. Smält smör och blanda alla övriga ingredienser däri. Lägg smeten ovanpå äppleskivorna. In i ugnen i 175 grader C i upp till 30 minuter.
Mina förslag på förändringar:
– Dubbla äpplemängden. Minst. För att äpplesmaken inte ska försvinna under det försvinnande goda täcket.
– Smöret kan minskas ned något utan problem. Det var väl tilltaget.
– Jag pudrade över kanel innan smeten lades på. Ingen äpplekaka eller -paj utan kanel. 🙂
Jag minskar på sockret med en halv dl, trots att jag tar syrliga äpplen och som du säjer, mer äpplen.
Receptet är från Buffe´, ett par år gammalt.
Men hjälp så gott! Måste göra så fort min arm är frisk igen!
Äppelpaj alltså, det är grejer det 🙂
Denna ska allt testas i helgen…..:)
Mums, ska nog gå på dina förbättringar där också
Mmmm den var smaskig! Ökade på äppelmängden och tog även kanel.