Sommarvarmt

image

Idag är det 26 grader i skuggan och då tycker jag det är godast med kalla sallader. Jag gillar en enkel bas av färdig salladsblandning, rödlök, majs, olivolja, citron, salt och svartpeppar. Just idag lade jag till kall kokt potatis, fetaost och en nystekt rostfilé.

I sommar tänker jag variera mellan kyckling, kräftstjärtar + mango, grillad halloumi + paprika, kokt skinka + färsk ananas, rostbiffspålägg + smaksatt Philadelphiaost, gravad lax + egen romsås, varmrökt lax o.s.v.. Annat gott att ha i är är röd quinoa, solrosfrön, pesto, marinerade tomater, oliver, kikärtor m.m..

Vad gillar du att ha i din sallad?

12 Comments

 1. A.L
  5 June 2011 / 19:49

  blue cheese och serrano..mmm.. så gott..

  Läste om det här med kejsarsnitt och smink. Jag har gjort det 2 ggr och jag körde faktiskt bus produkter i ansiktet ngn dag innan och färgade fransarna- såg faktiskt väldigt fräsch ut på bilderna 😉 och naglarna tog tog jag hand om på bästa sätt utan nagellack då. Behövde dock inte tvätta mig innan med ngn spec tvål utan jag fick tvätta mig hemma med min normala duschkräm (Weledas citrus, så jäkla bra!!!). Tog med mig lite smink men orkade inte och behövdes faktiskt inte 🙂 lycka till!

  • 8 June 2011 / 09:49

   Vi tänker likadant!! 🙂 Nu kommer jag ändå att se jäklig ut då jag är extremförkyld men det känns bra att göra vad man kan. 🙂

 2. 5 June 2011 / 20:35

  Mumsfilibabba! Ungefär samma fast minus rödlöken! 😉 Har gärna rökt lax i också, supergott!

 3. 5 June 2011 / 21:29

  I sommar tänker jag prova på mycket pastasallader tror jag, har köpt ett gäng färdiga salladskryddblandningar från knorr som säkert kommer passa bra till. 🙂

 4. 6 June 2011 / 09:14

  Currystekta quornbitar, pumpakärnor, keso, babyspenat, minimozzarella =)

 5. 6 June 2011 / 21:30

  Ser gott ut! Här kommer två av mina favoriter:
  – tärnad nectarin + fet + blandade bönor med vinägrette och kanske lite lök till grillat
  – tärnat päron, gorgonzoal eller annan mögelost + ruccola + valnötter

  Mums 🙂

 6. 7 June 2011 / 13:52

  Vad sugen jag blev på kött nu! Din sallad ser jättegod ut.

  Själv gillar jag att i tonfisk/ägg/avocado eller kyckling med grillad halloumi eller – ja, vad som finns hemma i kylskåpet. Perfekt lunchmat! 🙂

  • 8 June 2011 / 09:51

   Mmmm, vad gott. Avocado glömde jag helt bort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.