Färgat fransarna inför sommaren

Igår fick jag äntligen färgat fransarna! Bästa färgen är utan tvekan RefectoCil som bl.a. finns hos Eleven och jag väljer blåsvart till fransarna för att få dem så mörka som möjligt. Jag smörjer runt ögonen med ett fett läppcerat med hjälp av en tops och sedan målar jag fransarna med en gammal ren mascaraborste och avslutar med att lägga eyeliner med hjälp av pinnen. Avslutningsvis torkar jag bort överflödet med rena topsar. Efter 10 minuter torkar jag försiktigt bort överflödig färg och avslutar med makeupremover. Hur lätt som helst att göra hemma!

Hur gör ni?

12 Comments

 1. 2 June 2011 / 01:54

  Det brukar jag med göra fast med en annan färg som jag köpte på Rusta. Sen så har jag också köpt den där färgen på Eleven.se tror jag men jag fick inte med något väteperoxid så färgen syns inte så mycket 🙁
  Måste man beställa den enskilt?

  • 2 June 2011 / 10:05

   Modekatt, det funkar inte utan väteperoxid så köp en sådan i flytande. Spelar ingen roll alls vilket märke, finns på Apoteket också. 🙂

 2. Elin
  2 June 2011 / 02:49

  Ser att man ska köpa väteperoxid särskilt, men vad är bäst, flytande eller creme?

  • 2 June 2011 / 10:06

   Elin, jan är van vid flytande så jag kör på det. 🙂

 3. 2 June 2011 / 16:52

  Vad duktig du är som får till det med fransarna hemma. Brynen får jag till men jag tycker inte färgen sätter sig ordentligt på fransarna trots att jag testat olika märken. speciellt underfransarna är helt omöjliga. Får ta mig till nån skönhetsskola och fixa det.

  • 2 June 2011 / 17:24

   Louise, jag tycker de hafsar för mycket på salong och så svider det så lätt i mina ögon. Själv är bäste dräng är mitt mitto. 🙂

 4. 2 June 2011 / 17:36

  Jag har aldrig testat att göra det själv, går till salong. Här nere är priset cirka 50 kronor så det är svårt att komma undan billigare hemma =)

 5. Lotta
  3 June 2011 / 02:01

  jag har testat med Depends men tycker att det svider och tåras för mycket på mig, har beställt samma som dej och väte i cremeform så nu hoppas jag att det ska funka och framförallt att det ska sitta kvar för när jag gjort färgning på salong så har färgen försvunnit från toppen och halvägs ner på fransen, inte speciellt snyggt alls om man är omålad (utan mascara)

  • 3 June 2011 / 09:49

   Lotta, hoppas det blir bra! Knepet är att inte försöka ta bort mascara och ögonmakeup precis innan, särskilt inte med en oljebaserad remover. Och genom att applicera med öppna ögon får man med kontroll och slipper svidet i ögonen. Lycka till! 🙂

   • Lotta
    5 June 2011 / 00:28

    Tack för tipset, ska försöka i morgon bitti, har varit utan mascara hela dagen för säkerhets skull så nu SKA det bli bra.

 6. 5 June 2011 / 11:18

  Blåsvart är ju ett klockrent tips! Jag brukar köra med brunt till brynen och svart till fransarna för att det ska synas bättre på dem, men blåsvart är ju ännu bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.