Ändrade nyårsplaner


Foto: Min hemmagravade lax som är infryst efter konstens alla regler så att jag också kan äta den. 🙂

Vi skulle fira nyår ikväll med tretton vuxna och nio barn, men ett av barnen hade ev. fått misstänkt vinterkräksjuka så vi stannar hemma. Och min kompis har fått avliva sin ena katt så den andra katten var orolig vilket innebär att den kompisen också stannar hemma. Det innebär att jag snabbt ska planera ihop en egen nyårsmeny. Jag har färdiggravad lax och egen hovmästarsås som blir perfekt till förrätt med rostat bröd. Oxfilé är ju alltid trevligt på nyårsafton, så det får det bli. Tror jag är sugen på inbakad efter något retrorecept och murkelstuvning eller något i den stilen. Till efterrrätt funderar jag på mjölkchokladmousse, grädde och färska bär. Ja, så får det bli! Och ang. decennium så är jag komplett vilsen, det är ju redan  ett nytt decennium som en läsare skrev…

Vad ska ni göra/äta ikväll?

Leave a comment

 1. 31 December 2010 / 12:40

  Vad synd att det inte blev som du tänkt men det låter som du har en bra plan-B.
  Det blir oxfilé här hemma också. Gott nytt År! <3

 2. 31 December 2010 / 12:56

  Underbart med gravlax! Murklor trodde jag ingen åt längre. jag är lite rädd för dem… Det är väldigt noga med att förvälla eller så va, för att de inte ska vara giftiga?

  Hoppas kvällen blir riktigt trevlig o middagen smakar bra 🙂

  Gott nytt år!

 3. 31 December 2010 / 14:20

  Det blir lax här med, ett måste på nyår och supergott & nyttigt 😀 Gott Nytt År till Dig, alltid lika kul att läsa Din blogg!

 4. Käthe Nilsson
  31 December 2010 / 15:39

  Tina, när det gäller nyår har jag mycket lätt för att anpssa mig. Gott nytt år! 🙂
  Ida, jag köper de i burk och sedan kokar jag såsen riktigt länge. Eftersom giftet är värmekänsligt är det ingen fara. Gott Nytt År! 🙂
  Debbie, visst är lax både nyttigt och gott! Mums! Tack för att du läser min blogg och Gott Nytt År! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.