13 december

Idag är det ett presentkort som står på spel!

Vinsten är ett presentkort på 400 kr hos CoolStuff. Ev. vinstskatt betalas av vinnarna.
Tävlingsuppgift: Dela med dig av ditt lättlagade julrecept som imponerar på folk. Vinnaren presenteras imorgon.

Lycka till!

Leave a comment

  1. 13 December 2010 / 10:19

    Den klassiska och goda sockerkakan blir en mycket god saffranskaka genom att hälla i ett paket saffran i smöret och att bröa formen med kokos. Den är mycket lätt att göra och folk blir förvånade över att det “bara” är en enkel sockerkaka.

  2. Helena
    13 December 2010 / 11:21

    Ett enkelt pepparkakshus det är bara att köpa ett färdigt eller så gör man ett själv at vanlig pepparkasdeg sen limmar men fast det så kan man strö lite bakpulver elle något annat vitt så sätter man dit nonstops

  3. 13 December 2010 / 12:14

    Supersmidiga “knäck i mikro” Tar ingen tid och är sÃ¥ enkelt det kan bli, 1 dl grädde, 1 dl ljus sirap, 1 dl socker och 2 msk hackad mandel. MÃ¥ste vara i ett ordentligt kärl som hÃ¥ller för värmen (utan lock). 4 min sen röra om+4-5 min till i mikron. Klart att hälla upp i knäckformarna.

  4. 13 December 2010 / 13:37

    Jag har ett superlätt efterrättsrecept med endast 6 ingredienser + vatten. Klementiner marinerade i en sockelag med stjärnanis och kanel. Till detta serveras grädde med riven mandelmassa i. Superenkelt och väldigt “juligt”. Brukar bjuda någon ny person varje år på detta och brukar alltid tipsa om det när någon efterfrågar efterrättsrecept i juletider.

  5. Maja Pekkari
    13 December 2010 / 14:08

    En av de absolut bästa recepten, enligt mig, är en snabb vanlig Ischoklad! Stor favorit i hela familjen till jul, som alla uppskattar!

    Snabbt och enkelt:

    Ingredienser
    för 40 st
    75 g smör
    200 g mörk choklad

    Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg ner chokladen i smöret och rör tills den smält. Fördela smeten i formar. Låt stelna i kyl.

    Jätteenkelt!!
    (det där presentkortet skulle vara perfekt, då det finns en väldigt smart väckarklocka på coolstuff, för mig som är morgontrött! :D)

  6. Camilla
    13 December 2010 / 17:11

    Som en kontrast till den traditionella svenska julmaten har vi sedan några år även alltid rotsakslåda på bordet. Var lite skeptisk i början, men nu är det en given del av julen. Sen att den är nyttig är ju ingen nackdel, ger nästan möjlighet att ta lite extra julgodis efter…

    Extremt enkelt är det också! Går att använda vilka rotsaker som helst, man tager vad man haver! Brukar bli morot, kålrot, lök och rotselleri. Skala och riv/strimla i matberedaren. Tillsätt lite mellangrädde alt mjölk. Salta och peppra, på med ströbröd. Och in i ugnen. KLART! Och extremt gott till skinkan!

  7. 13 December 2010 / 17:30

    Mitt julrecept är:
    Gräddkola
    3dl grädde
    3 dl socker
    1dl sirap
    2msk kakao
    1msk smör
    hackad mandel
    blanda allt utom smör och mandel. koka tills de håller kulprovet ca 15 min.
    blanda i smör och mandel.
    häll kolan i en långpanna med smörar bakplåtspapper i. Skär eller klipp kolan innan den kallnat och stelnat helt.

    SUPERSMARRIGT!

  8. 13 December 2010 / 18:31

    Mitt enklaste julrecept är på choklad- och russingodis, något min sambo introducerade för mig för några år sedan.

    Man smälter helt enkelt mörk choklad och rör sedan i russin. Röran klickar man sedan ut på bakplåtspapper så att det kan stelna eller i knäckformar för en lite lyxigare touch. Det är enkelt och supergott och det allra bästa är att om andan faller på kan man variera godiset i oändlighet – det är bara att tillsätta nötter, marschmallows eller någonting annat och kanske toppa med en bit körsbär, strössel eller en mandel? 🙂

    Det går snabbt att göra och tar (tyvärr) slut väldigt snabbt också.. Supermumsigt!

  9. 13 December 2010 / 20:35

    Varm Havregrynsgröt med en nypa salt i, och med iskall vaniljglass och Tuttifrutti-strössel på! 🙂

  10. 13 December 2010 / 21:00

    Rocky Roads går åt som smör både hemma och bland arbetskamraterna på jobbet i juletider.

    Smält choklad, och blanda sedan i dumlekolor, marshmallows, jordnötter och pistagenötter. Häll ut ett tjockt lager på ett bakplåtspapper, låt svalna och hacka därefter i bitar. Superlätt och supergott.

    Snickers på steroider har vi döpt det till internt 😉

  11. Ingrid
    13 December 2010 / 23:31

    Skriv din kommentar här!
    Det här är ett enkelt sätt att piffa till om man har fått tag på löjrom.
    Koka upp 2 ägg (skär i små bitar)
    Cremefresh 1 liten förpackning
    Gul lök 1 st finhackad
    Löjrom 1 dl
    Blanda ihop detta. Servera på rostat bröd.
    Mums.

Leave a Reply to Linda Björklund Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.