Borde jag skriva mer om kläder för normala människor?

Fick den här kommentaren idag och tyckte att den var något oväntad i slutet. Att man inte gillar shorts som “modeplagg” är inte ovanligt alls och jag gillar just att alla har olika smak. 🙂

När det gäller att jag borde skriva mer om kläder för “normala människor” så undrar jag, jag skriver ju inte enbart om shorts, vilka kläder som är för “normala människor” och om “normal vikt” måste vara just övervikt? Hur kan vikten spela roll? Dessutom så tipsar jag hur mycket som helst om budgetmode så jag hänger inte med på det heller. Och som slutkläm är jag uppväxen i en liten fin byhåla långt ifrån Stockholm. Och imorgon fyller jag 37 år. Haha, nej, jag känner faktiskt inte igen mig i beskrivningen.

Gör ni?

Uppdaterat! Tack för alla åsikter och vinklingar!!

Leave a comment

 1. Lisa
  3 December 2010 / 14:38

  Näe…det kan jag inte säga. Skinnshorts är inget för just mig heller, trots att jag kan klassas som “normalviktig”, men det betyder inte att jag inte kan tycka att andra klär i det. Tycker nog att man ska ta det här med modebloggar för vad det är: möjliga inspirationskällor som man kan ta till sig och anpassa till egen smak och stil.

 2. weronicaicentrum
  3 December 2010 / 14:42

  ha ha.. tack för att du tog dig tid att svara så exklusivt på min kommentar 🙂

  Det jag känner är att jag inte alls känner igen mig i det du skriver.. jag är 37, väger mellan 90 och 100 kg och visst lite accesoarer och sånt som du visar kan funka på mig… men överlag blir jag mest less och irriterad av alla modebloggare som fokuserar på mode för normalviktiga-smala…eller.. kanske mest på smala. 😉
  Jag måste säga att jag känner INGEN som inte är smal med en hyffsad plånka som följer de modetips som ges i din (och andras ) modebloggar.. det mesta är skitsnyggt (förutom shortsen då *S*) men för mig är det omöjligt att hitta, hittar jag det så finns det garanterat inte i min storlek.

  Tycker över lag att modet för oss stora handlar om stora tält med oformliga plagg även om det HAR blivit bättre….

  Sen kanske jag är mossig också.. som inte alls förstår den här hypen med modebloggare, för smaken är ju som bekant som baken och det känns som om vi alla ska formas i en o samma form.
  och ja vikten SPELAR roll, för även om jag gillade det, skulle det inte se klokt ut med skinnshorts på mig.. även om de fanns i min storlek så skulle jag inte kunna ha dem pga jag får skavsår på insidan av mina lår av sånna plagg (dels pga sömmen mitt på låret och om jag vore helt barbent under så är det pga hud gnids mot hud)

  Jag tycker inte synd om mig själv som överviktig, det är mitt eget fel att jag väger det jag väger, men att påstå att vikten inte spelar roll när man skriver om mode är bara att bevisa att du inte förstår, vilket inte alls är konstigt eftersom jag utgår från att du aldrig vägt över 90 kg och fått välja bort snygga byxor, som trots att de finns i din storlek och sitter bra inte funkar eftersom de skulle vara utslitna mellan benen efter två veckor, och därmed inte värda pengarna.
  Jag får helt enkelt sluta läsa modebloggar och fortsätta mitt eget mode 😉

 3. 3 December 2010 / 15:32

  Jag tror man alltid måste utgå från sig själv på nåt sätt, om man ska blogga om mode. Det kommer ju alltid att finnas skillnader mellan åldersgrupper, subkulturer och städer. Jag ser t.ex. stor skillnad på vad du Käthe bloggar om, vad mina kompisar norrut gillar och det jag ser på gatorna i Stockholm. Så kör på din stil, tycker jag!

 4. 3 December 2010 / 16:15

  Jag tycker precis som Pia att man måste utgå från sig själv. Eftersom du Käthe är så liten och smal så är det självklart att du ser såna kläder som passar dig. Det finns ju modebloggare som är större, så det gäller väl bara att hitta nån som har samma stil som en själv.

 5. 3 December 2010 / 16:49

  Tycker alltid det är lika underligt hur folk vill att man ska skriva om sånt som liksom inte är bloggarens “stil”. Som när jag fick ett “påhopp” om att jag borde smacka på med brun utan sol, solpuder och bleka läppar för att få en förändring. Aldrig, svarade jag på det.

 6. 3 December 2010 / 17:10

  Håhåjaja, man får ju faktiskt skriva precis som man vill i sin egen blogg! Jag känner inte heller igen dig i beskrivningen. Jag tycker att du skriver bra och brett, fortsätt med det =)

  Om man inte trivs får man väl läsa någon annanstans, eller varför inte starta en egen blogg där men själv är norm? Det hade kanske funnits stor publik för en modeblogg med inriktning på större storlekar? Jag hade inte känt mig utanför, trots att jag är lång och smal =)

 7. Lisen
  3 December 2010 / 17:14

  Jag kan förstå frustrationen i inlägget,att man inte hittar “platser” (t.e.x bloggar,tidningar,butikernas klädkollektioner etc) där man kan känna sig bekväm om man väger lite mera. Samtidigt som det är lite okonstruktivt att kanske låta den tröttheten gå ut över en enskild bloggare. Det finns ju så otroligt många bloggar att söka upp och inspireras av,bl.a några jättefina tjejer som jag brukar följa, Beyond sizes och Fatshionista. med fler förstås. Bloggar ska vara inspiration tycker jag och inspiration ska göra en glad o peppad,samtidigt som det absolut ska få finnas allvar och utrymme för alla sorters tankar o känslor. Man får helt enkelt söka upp vart man känner sig hemma..världen är ju så jäkla stor.. 🙂

 8. Linda
  3 December 2010 / 17:28

  hade väl varit tråkigt om du bara skrev om ylletröjor bara för att anpassa det till “normala” människor. Jag är inte heller förtjust i skinnshorts och andra plagg som är på modet men det är kul att veta vad andra tycker (t.ex. du) och få inspiration av det. Känner inte alls igen dig i den beskrivningen som kommentatorn gav. Dessutom skriver man om vad man föredrar i sin egna blogg.

 9. 3 December 2010 / 17:36

  Känner inte alls igen dig idet söta du,får mycket inspiration från dig kram kram

 10. 3 December 2010 / 18:31

  Jag tycker inte heller att allt du tipsar om är snyggt eller något för mej men hur skulle jag kunna tycka det?! Alla tycker ju inte lika om allt.
  Jag tycker att du blandar… dyrt o billigt… vardag o lite hippare. En hel del från Lindex där jag oxå handlar mkt.
  Får mkt inspiration av dej å det som inte passar mej… nej det struntar jag i.
  Kram Asta

 11. Anni
  3 December 2010 / 18:50

  Meh. du tipsar ju o visar verkligen jätte blandat. Allt passar inte alla. Gillar din blogg mycket, just för att du har en balans. Sen som nån skrev det är ju DIN blogg, och även om man inte gillar allt som en annan person gillar, så är det ju kul att titta iallafall, ibland kanske man tillochmed ändrar sig 🙂

  Den där kommentaren måste ha skrivits i helt fel blogg

 12. Emma
  3 December 2010 / 19:05

  Lite rolig kommentar!
  Ens klädstil har väl inget att göra med var bor. Det går väl att vara snyggt klädd överallt. Jag tycker att stil har med ens personlighet att göra, sen klär jag mig i kläder jag trivs i, som passar min kroppsform och som jag tycker är snygga.
  (-:

 13. 3 December 2010 / 20:39

  Haha nej det gör inte jag heller ; )
  Tycker du tipsar om mode som skulle kunna passa de flesta, och inga extrema grejer så kan inte hålla med alls ; )
  Kram

 14. 3 December 2010 / 20:42

  Nä faktiskt inte och jag är långt över 40! Fortsätt för guds skull på precis samma sätt som du gjort; själv är jag uppvuxen i Falkenberg, en liten stad på väskusten och har istort sett alltid klätt mig som jag vill och älskar mode och kläder. Jag skulle inte passa jättebra i skinnshorts men tycker det är jättesnyggt på andra! Är det någon som skriver om mode för alla så är det du!

 15. 3 December 2010 / 20:59

  Jag har aldrig upplevt den här indelningen på din blogg. Tycker du har stor variation, och mycket av det du visar upp och tipsar om kan fås i större storlekar. Jag tycker att du och jag har olika stil, du dras ofta till kläder som jag inte kan se mig själv i, men jag kan inspireras. Det handlar om att använda fantasin, upptäcka nytt eller prova på och känna efter.

  Jag är smal men inte pinnsmal, jag har rumpa och höfter, dessutom har jag fått större (bredare) rygg och biceps av min styrketräning så en del plagg får jag välja bort för jag får inte plats i dem, och ibland funkar det inte att gå upp en storlek. Men jag upptäcker annat, som jag ibland snappar upp på olika bloggar.

  Jag har själv slutat läsa en del modebloggar för jag har tröttnat på ex. överkonsumtionen eller stilen som går i bara en riktning. De (mode)bloggarna gav mig inget mer efter ett tag. Din blogg har stor variation, utan att vara på eller för mycket eller ensidig med plagg som bara du älskar och får plats i, samt att du återanvänder det du redan har, skapar nya kombinationer. Som Lisen skrev det finns bloggar (modebloggar) även för de storlek större, det gäller bara att kunna hitta dem.

  Jag kan förstå att vikten kan spela roll när det kommer till kläder. Vikten fördelas inte så där jämnt över kroppen, som man kanske skulle önska. Jag tycker att det oavsett kroppstyp och vikt gäller att hitta sin stil i den enorma stildjungeln, som man trivs i och känner sig säker i, och köra på det oavsett vad andra bloggare/tidningar säger och tycker.

  Ang. olika tjocka plånböcker ja…det är ett problem…men även där kan man hitta vägar att gå. Och hos Käthe får man tips allt från Ellos, H&M och Lindex, till bland andra Acne, Hope och Odd Molly.

 16. Suss
  3 December 2010 / 21:17

  Det var en lite konstig kommentar tycker jag… Jag har läst andra modebloggar, men de har inte passat mig därför att det varit för ungt, hippt, dyrt eller (enligt mitt tycke) konstigt mode. Då har jag slutat läsa de.

  När jag hittade din blogg blev jag jätteglad! Du blandar verkligen budget och lyx, mode för unga och mode för oss som är lite äldre, skönhetstips, hudvård och lite annat. Precis som jag vill att en intressant och kul blogg ska vara! Jag har hittat bra saker att handla efter tips här, en del saker du skriver om skulle jag inte för mitt liv sätta på mig 😉

  Nej Käthe, fortsätt du att skriva om det som roar dig! Det är din blogg, och vi som är här väljer själva om vi vill ta del av det du skriver, eller inte.

  Trevlig helg önskar Suss, 48 år 🙂

 17. Helena
  4 December 2010 / 00:52

  Keep up the good work, Käthe!
  Jag tycker att det är fantastiskt du bjuder så mycket
  på dig själv samt lägger ner stor energi på bloggen.

 18. Elin
  4 December 2010 / 08:45

  Jag följer en del modebloggar, och ser det som att man måste hitta dom som passar en själv för att det ska vara roligt. Jag tycker att jag jätteofta får bra tips om kläder och rabatter, men det är ju för att bloggarna passar mig. Däremot kan jag förstå att man som överviktig och 37 har svårare att hitta sin typ av modeblogg. Många bloggerskor är bara tonåringar och väldigt smala, och det passar inte mig heller. Jag vet inte om det finns överviktiga modebloggare, men annars vore det ju ett tips att någon rund tjej startar blogg då 🙂

 19. Linda
  4 December 2010 / 09:52

  Fortsätt precis som du gör nu! O blanda budget o lyx..skulle vara konstigt ifall du skriver om kläder till överviktiga när du själv inte är det. Sen så finns ju kläderna i stora storlekar oxå=) skinnshortsen var supersnygga;) /Linda

 20. B-M
  4 December 2010 / 09:57

  Läser din blogg för att vi har samma kroppstyp, även om jag är nästan 20 cm längre :). Dvs jag passar ofta i det du visar. Shorts går däremot bort för mig, som stil. Bland Odd Molly-bloggarna finns det flera litet större tjejer med fin stil tex.

  För min del skulle det gärna få vara mera kvalitetskläder och mindre budget i bloggen, annars gillar jag det mesta 🙂

 21. 4 December 2010 / 14:23

  Jag är ganska tjock, i alla fall lite överviktig och gillar ändå dina tips.

  ….och mina egna såklart.

  Det finns massa butiker som säljer grymma kläder i större storlekar…
  http://suratanten.blogs.se/2010/11/05/stoerre-storlekar-9920266/

  Kolla in Asos Curve t ex. Precis samma kläder som till de normalviktiga och inga stora mönstrade tält. Nu finns det ingen ursäkt längre!

 22. Anki
  4 December 2010 / 15:42

  Nej men jag har väl aldrig hört på maken till konstig kommentar! Jag tycker att du Käthe gör ett jättebra jobb med din blogg och att du har bra modetips. Och det oberoende av ålder, själv är jag 44 och vågar klä mej precis som jag själv vill. Säkert finns det såna som stirrar på mina kläd- och skoval ibland, men det bjuder jag på så gärna! Jag välkomnar variation, alla ska inte behöva se likadana ut bara för att man uppnått en viss ålder. Ålderssiffran kan man inte göra något åt, men vikten däremot kan man åtgärda. Var och en väljer själv om man vill väga under 60 kg eller över 90 kg. Det är onödigt att gnälla över att man är så stor att det inte finns snygga modeplagg… gör något åt saken istället! Visst, det kräver en vilja av stål att se till att kroppen är i hyfsad trim, men det sitter oftast mellan öronen. (de flesta av oss “äldre “som är slanka och vältränade gör faktiskt ett hårt jobb för att uppnå detta för inget kommer gratis!) Jag har ingenting emot större, mulliga figurer, men det som jag inte tål är att folk gnäller över sin övervikt. Bara personen själv är nöjd med sin kropp så får faktiskt folk se ut hur som helst.

 23. 4 December 2010 / 20:05

  jag tycker att du redan skriver for normala manniskor! Du tipsar ja om “billigare” kedjor som vila osv. Jag menar du tipsar ju inte om typ coture plagget ifran Mcqueen och liknande… fortsatt blogga som du redan gor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.