Höstlov

Idag börjar sonen sitt första höstlov. Det blir lite gott och blandat i veckan – idag ska vi hälsa på mina föräldrar och ta med oss chokladbollar (får alltid bita mig i tungan eftersom jag håller på att säga fel) som sonen rullade så energiskt igår.

Nu blir det en sen frukost!

Leave a comment

 1. Carro
  3 November 2010 / 12:10

  Samma här! Man växte ju upp med det andra namnet..

  • Käthe Nilsson
   4 November 2010 / 10:43

   Carro, skönt att höra att andra har samma problem.

 2. maria
  4 November 2010 / 09:35

  Eh, nu förstår jag ingenting… VARFÖR måste man skriva så? Det är väl inte det minsta svårt att lära sig att man kallar chokladbollar chokladbollar, eller? Vårt språk o sättet vi talar om saker o ting på har väl förändrats en hel del sen Tintin i Kongo skrevs? Sorry, Käthe, men där sjönk du…

  • Käthe Nilsson
   4 November 2010 / 10:41

   Maria, jag säger det inte men snubblar på tungan varje gång, det tror jag många 70-talister gör. Varför skulle det göra mig till en sämre människa? Det handlar ju om ett inlärt beteende, ett inlärt ord på en kaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.