Bedömning av Clinique Superbalanced Powder Makeup spf 15

 

Jag har alltid gillat Cliniques foundations, dock allt mindre ju äldre jag blivit. Cliniques foundations har en förmåga att förstärka linjer, tycker jag, och täpper till mer än vad mineralmakeup gör. Täpper till upplever jag dock att de flesta traditionella märkena gör. Jag blev dock nyfiken på att prova nya Superbalanced Powder Makeup spf 15 som ska vara smartare än mineralmakeup enligt reklamen.

Clinique utlovar att torra hudpartier blir fuktmättade och att fetare håller sig matta och att man genom att skruva på dosan får exakt rätt mängd att jobba med. Tyvärr tycker jag inte att detta stämmer. Det kommer alldeles för mycket när man skruvar på locket och borsten som medföljer är mycket sämre en traditionell kabuki. Produkten täcker inte bra alls och på grund av pudrigheten går det inte att bygga på lager på lager som traditionell mineralmakeup.

Jag har fått tvinga mig till att använda den för att kunna skriva en recension så betyget är att jag inte alls tycker att den håller vad den lovar. Priset är 275 kr om jag inte minns helt tokigt.

Jag kommer inte att köpa den igen men använda upp resterande på t-zonen när jag vill ha ett mattare resultat där, dock med annan borste. Jag ångrar att jag inte köpte bareMinerals Matte istället…

Tips! Vill ni ha en bra produkt från Clinique så ska ni satsa på serumet Even Better Dark Spot Corrector. Kanonprodukt som inte täpper till och som går in fint i huden.

Leave a comment

 1. 13 October 2010 / 22:04

  Tack för recensionen – har tittat på denna då jag har clinique i mkt annat, men blir inget köp för mig nu när min ID bare minerals nästan är slut. Jag fortsätter på samma spår ett tag till! 🙂

  • Käthe Nilsson
   14 October 2010 / 09:57

   Josefine, kör du vidare med i.d om du är nöjd. Skulle du vilja ha mer täckande så är Youngblood ett bra alternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.