Vilken soppa!

Gick och la mig med huvudvärk och vaknar med samma symtom. Försöker glädja mig åt att stödet för alliansen ökade.

Hur känner ni er efter gårdagens valvaka?

Leave a comment

 1. weronicaicentrum
  20 September 2010 / 08:10

  jag känner oro för den pajkastning som pågår…jag sympatiserar INTE med SD på något plan men de är tillsatta i demokratisk ordning och det tyder på att det finns människor som är missnöjda med det politiska klimat vi har….det krävs förändring och det krävs att de rödgröna börjar visa respekt för att alla inte tycker som dem.

  har fått stå ut med mobbing senaste veckorna sedan jag talade om att jag röstar på Fp, både här på bloggen och på skolan jag går (läser till socionom).
  Jag förstår dem som röstade på SD för hur jäkla skruvade åsikter de har så agerar de vuxet och har en otroligt god talare som partiledare……

  Jag är orolig, men ser med hopp på framtiden

 2. Anki
  20 September 2010 / 08:40

  Tyvärr,kan jag inte känna någon glädje över stödet för
  alliansen. Sverige kommer att bli mycket kallare brr…
  Betalar med glädje mer i skatt för att skyddsnätet
  fungerar för dem som behöver det mest.

  • Käthe Nilsson
   20 September 2010 / 09:15

   Anki, inte ens ledaren? 🙂 Jag tror att ett välskött land (ekonomiskt sätt) säkrar välfärden.
   weronicaicentrum, ja, jag känner också oro för pajkastningen och demokratiordningen. Det oroar mig faktiskt lika mycket. Inte klokt att du ska behöva utstå mobbing för att du är öppen med vad du röstar på. Jag tycker att alla ska respektera varandra och att man ska skilja på åsikter och person.

 3. 20 September 2010 / 09:29

  Jag är riktigt nöjd =)

 4. 20 September 2010 / 10:29

  Dubbla känslor en dag som denna…Jag brukar ofta vakna med huvudvärk när jag druckit för lite vätska efter träning, ett litet tips bara =)

 5. Käthe Nilsson
  20 September 2010 / 10:50

  Kerstin, vad skönt! 🙂

 6. Käthe Nilsson
  20 September 2010 / 10:51

  Molly, dricker massor av vatten nu. Hoppas det hjälper. 🙂

 7. Anki
  20 September 2010 / 12:12

  Käthe….menar du på bekostnad av att svårt
  sjuka människor tvingas anmäla sig hos
  arbetsförmedlingen.

 8. 20 September 2010 / 13:15

  Anki, nej självklart inte, men att friska jobbar är bra.

 9. 20 September 2010 / 13:37

  Jag är inte alls nöjd med röstningen..jag tror att ALLA tjänar på att leva i ett jämlikt samhälle. De blåas politik bidrar tyvärr till att klasskillanderna ökar. Och visst är det bra att dom som kan arbeta också gör det men faktum är att stora undersökningar visar att dom flesta INTE fuskar. Dom som säger sig vara sjuka är alltså det. Att tvinga sjuka att jobba tycker jag är sjukt!

  Resultatet av det här valet är för mig ett bevis på att människor är rädda och röstar kortsiktigt på det parti som ger några hundralappar extra varje månad…för dom som har jobb..Själv hade jag turen att födas med föräldrar som har det gott ställt men jag lider med dom som inte hade hade samma tur…

  • Käthe Nilsson
   20 September 2010 / 17:00

   Lisa, jag kan i alla fall garantera att min röst helt är ideologisk. 🙂 Och jag gillar att diskutera och höra hur andra tänker.

 10. Hemulen
  20 September 2010 / 13:50

  Tack och adjö, säger jag.

  • Käthe Nilsson
   20 September 2010 / 17:00

   Hemulen, inte lämnar du landet väl?

 11. 20 September 2010 / 16:54

  Jag är glad att M går uppåt, att alliansen fortfarande är störst, men tycker det är skrämmande med SD (trots åsiktsfrihet i Sverige) och hoppas nu att MP sväljer stoltheten och kan tänka sig att ansluta till Alliansen för att skydda Sverige från SD.

  • Käthe Nilsson
   20 September 2010 / 17:00

   Ida, ja, spännande att se hur det löser sig.

 12. Emma
  20 September 2010 / 17:00

  Jag är nöjd förutom att Alliansen inte fick majoritet i Riksdagen och att SD kom över 4 %-spärren. Men samtidigt får man komma ihåg att vi lever i en demokrati och att alla röster ska få höras. Jag sympatiserar inte en uns med SD men tror att man måste bemöta det faktum att de ändå har ett så pass starkt stöd på rätt sätt. Dels har vi genomgått en tid av ekonomisk kris, och som vi sett i historien leder detta till ökad nationalism hos människor. Invandringsfrågan måste även tas tag i av de stora partierna, som många redan sagt. Att bara säga att det är skit kan man förstås också göra, men det löser inte problemet. Dessutom är jag även nöjd att MP fick många röster. Jag har ärligt talat lite svårt för den blåa miljöpolitiken och skulle gärna se att de influeras endel av de gröna =)

  • Käthe Nilsson
   20 September 2010 / 17:03

   Emma, då kanske det blir riktigt trevligt läge för dig om mp “hänger på” alliansen. 🙂

 13. Tess
  20 September 2010 / 17:27

  Nä det var inte den utgång jag hoppats på jag ger inte mycket för alliansen miljöpolitik. Visst så länge man jobbar får man väl några kronor mer men se till att inte bli sjuk eller utan jobb för det kan straffa sig hårt!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.