Macarons på nätet


Blev så glad när jag upptäckte att det går att beställa macarons på nätet. Inte den billigaste kakan men, men.

Leave a comment

  1. 29 November 2010 / 10:49

    Attans också att man inte tål mandel men en fin/god present är det ju =)

    • Käthe Nilsson
      29 November 2010 / 22:36

      Molly, vad synd, ja. 🙁

  2. 29 November 2010 / 11:00

    Jag är nog inte tillräckligt mycket modebloggare för att förstå att uppskatta macarons… 😉

    • Käthe Nilsson
      29 November 2010 / 22:35

      Frida, så kände jag med cupcakes. :)) Så jag förstår precis. 🙂

  3. 29 November 2010 / 14:57

    Mmmm så goda =) Älskar lakrits och citron!

    Vad tycker du förresten om att Lanvinkjolen från samarbetet med acne och H&M är så lika? Eller är det ett signaturplagg som bör finnas med i alla kollektioner?

    http://petitfashion.se/2010/11/29/lanvins-kjol/

    • Käthe Nilsson
      29 November 2010 / 22:34

      Nina, jag gjorde ett helt inlägg om det. 🙂

  4. 29 November 2010 / 17:32

    Åh vilket bra tips, TACK! Ska ta och beställa ett paket till min man i julklapp, både han och jag älskar macarons och så blir det åtminstone en julklapp som han inte vet om;-)

    • Käthe Nilsson
      29 November 2010 / 22:33

      Elin, varsågod. Perfekt som presenter! Bra tips där. 🙂

  5. 29 November 2010 / 17:32

    Underbart! Då måste dessa små kakor äntligen testas. tack för tipset 🙂

    • Käthe Nilsson
      29 November 2010 / 22:33

      Ida, kul att tipset uppskattas. Blev själv glad i hågen. 🙂

  6. Johanna
    29 November 2010 / 22:08

    Macarons är inte så svårt att göra själv. Mald mandel, ägg, florsocker, åsså nån god gegga eller sylt att lägga emellan + karamellfärg till de vackra färgerna. Jag har två receptböcker, men det måste ju finnas recept på nätet.

    • Käthe Nilsson
      29 November 2010 / 22:32

      Johanna, gärna recept tack! 🙂 Jag gillar hallon t.ex..

  7. Johanna
    30 November 2010 / 21:45

    Recept på chokladmakaroner som jag gjorde nu ikväll:
    125 gr malen mandel + 200 gr florsocker blandas samman och läggs på en plåt i ugnen, 50 gr, för att torka till lite. tar ca 15 min. Tre äggvitor vispas hårt till vitt skum. 40 gr strösocker blandas i. I tre omgångar vänds mandelblandningen ner och till sist rörs 25 gr kakao ner i smeten. Smeten klickas ut i lagom storlek på bakplåtspapper åsså in i ugnen i 160 gr i 12-15 min. Ta ut, låt svalna och lossa dem försiktigt från pappret. Chokladsmeten i mitten: koka upp 1 dl vispgrädde. Blanda med 100 gr 70% choklad så att den smälter. Rör ner 25 gr smör och låt stå svalt ett par timma = ganachekräm. Om inte chokladen smälter av den varma grädden kan man värma upp blandningen lite försiktigt i ett vattenbad. Rör hela tiden försiktigt, blandningen ska vara jämn och smidig. När kakorna och ganachen har kallnat lägger man krämen emellan två kakor och klämmer ihop. Det är enkelt att utesluta kakaon och t ex lägga i vanillj samt att ta hallonsylt emellan istället. Och varför inte ösa på med röd, härlig karamellfärg? Lycka till!
    maila vid frågor (tror du kan se min mailadress i kommentaren?)

    • Käthe Nilsson
      1 December 2010 / 19:57

      Johanna, jag ser din adress! 🙂 Tack så mycket!!

  8. Johanna
    1 December 2010 / 20:59

    ..glömde skriva något mkt viktigt, nämligen att när kakorna ploppats ut på bakplåtspappret ska de ligga och torka till lite. När man trycker försiktigt på ytan ska det inte kladda. DÅ ska de in i ugnen. mkt viktigt. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.