Annorlunda tonårsminnen

Jag åt ofta korv från Scangubben*, pommes frites och sallad hos min bästa kompis på helgerna när vi var i tidiga tonåren. Vi tyckte något så enkelt var så himla gott. Det tycker jag fortfarande, och då är jag ändå ingen korvfantast, förutom isterband som jag gillar skarpt. Just nu har jag hemmalagade pommes frites och wienerkorv i ugnen och min mun bara vattnas. Rätten serveras helst med coca cola.

P.S. Sambon har lärt sig att göra lasagne på äldre dar så sonen ska få det och vatten som måltidsdryck. Lite nyttigare. 🙂

*) Jag bodde i en by där det kom en bil när jag var liten som hade färskt kött och mycket trevligt godis.

Vad har ni för matminnen?

Leave a comment

 1. 29 November 2010 / 15:25

  Åh, nu kom jag plötsligt ihåg att vi hade en läskbil som kom när jag var liten. Backar med läsk från något litet bryggeri.

  Jag och min kompis brukade köpa något som kallades för “Eriks special” när vi var runt 10-12 år. Det var korvbröd med rostad lök i – ingen korv. Tror de kostade 2 kr styck. Det var otroligt gott när vi hade varit på badhuset och var vrålhungriga 🙂

  • Käthe Nilsson
   29 November 2010 / 22:34

   Emma, åh, vad mysigt. 🙂

 2. 29 November 2010 / 17:36

  Vi gjorde ofta pommes i ugnen och åt med ketchup bara… Mums! Tycker fortfarande att det är otroligt gott, dock lite proteinfattigt 🙂

  • Käthe Nilsson
   29 November 2010 / 22:33

   Ida, så enkelt och gott!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.